„Riblja čorba” svira bez struje

Izvor: Politika, 28.Okt.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Riblja čorba” svira bez struje

Bend Bore Đorđevića održaće 31. oktobra i 1. novembra dva akustična koncerta u Centru „Sava” u Beogradu, a potom će krenuti na turneju po Srbiji i zemljama regiona

Beogradske poštovaoce legendarne rok grupe „Riblja čorba” u petak i subotu (31. oktobar i 1. novembar ) očekuju dva koncerta na kojem će se ova grupa predstaviti u potpuno novom ruhu. Bora Đorđević i njegove kolege održaće dva koncerta „bez struje” u Centru „Sava”, potom će se predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i poštovaocima širom Srbije, ali i u Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj. Nastupiće i u Temišvaru i Varšavi.

– Ne mislimo da živimo od stare slave. Muzika ima smisla samo ako dobije novu dimenziju. I, dobila ju je. Sedam, osam naših pesama izvešćemo u novim aranžmanima, a publici ćemo predstaviti i dve nove numere. Tako da ovi koncerti imaju smisla – rekao je juče Bora Đorđević tokom susreta sa novinarima u Centru „Sava”.

Vođa i pevač „Riblje čorbe” je bio iskren i rekao i da posle decenija uspešne karijere ima tremu pred koncert, pa tako i pred ovaj:

– Pred koncert ne mogu da spavam. Da, evo, i noćas sam spavao samo četiri sata. Bezmalo tri meseca se spremamo za ove nastupe. Radi se. I, još volimo to što radimo. Trema… Normalno je da imam tremu. Zapravo, nervozan sam kao pas. Dok ne izađem. Onda sam ladan kao voda – rekao je Đorđević.

Sa „Ribljom čorbom” će nastupiti i „Metamorfozis” sa deset gudača, kao i Bojana, Milica i čika Jova Zmaj iz Novog Sada. Za bubnjevima će, uz Vicka Milatovića, nastupiti i Miljko Radonjić iz grupe „Blok aut”, što je popularni Bora Čorba prokomentarisao rečima da će se pred publikom naći i „dva vredna crnogorska bubnjara”.

Članovi grupe su, kako je rekao Miša Aleksić, prezadovoljni zvukom, pojasnivši da će publika biti u prilici da čuje nešto što, inače, ne očekuje od „Riblje čorbe”.

Karte za oba beogradska koncerta već su bezmalo rasprodate, a trećeg nastupa, i pored očekivanja, neće biti jer grupa kreće na turneju po Srbiji tokom koje će nastupiti u Pančevu, Nišu, Valjevu, Čačku, Novom Sadu. Potom slede koncerti u Ljubljani, Varšavi, Temišvaru…

S. Č.

----------------------------------------------------------

Ostajem sa Vojislavom Koštunicom

Na naše pitanje da li će i posle odlaska iz Demokratske stranke Srbije ostati u politici, Bora Đorđević je odgovorio potvrdno:

– Ostajem sa Vojom Koštunicom i dalje. U Državotvornom pokretu. Ovo sada je jednopartijski sistem u kojem nema ni d od demokratije, a te stranke, navodno demokratske i srpske, nisu ni demokratske niti su srpske. To su obične slugenjare Evropske unije u koju bezglavo srljaju ne razmišljajući o evroazijskom tržištu, o tržištu globalno – smatra Đorđević.

------------------------------------------------------------------

Šou „Pinkove zvezde” nije seljana

Kako to da se našao među članovima žirija TV šou programu „ružičaste televizije” pod nazivom „Pinkove zvezde” pitamo Đorđevića, a on kratko kaže: „Nije to seljana”, objašnjavajući da su ostali članovi žirija – Haris Džinović, Marina Tucaković, Miroslav Ilić i Svetlana Ceca Ražnatović, ljudi sa kredibilitetom:

– Mi imamo usklađene kriterijume. A ako se pevaju i narodnjaci i rok, nije seljana. Izgleda svetski. Osim toga, iz emisije u emisiju pojavljuju se sve bolji i bolji takmičari. A ja među njima tragam za autorima.

objavljeno: 29.10.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.