Riblja Čorba - rođendan od tri sata

Izvor: Mondo, 24.Mar.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riblja Čorba - "rođendan" od tri sata

Bend je proslavio tri i po decenije uspešnog rada velikim koncertom u Kombank areni.

Bora Čorba i ekipa treći put su u ovom prostoru napravili spektakl, a na rođendanskom koncertu slušalo ih je oko 15.000 ljudi. Zanimljivo je da su članovi benda preko svoje Facebook stranice pozvale fanove da im se pridruže u "Čorba kafeu" u popodnevnim časovima, pa odatle otišli "čoporativno" na koncert.

Predgrupe su bili novosadski Čika Joca i Zmajevi, kao i bend Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zorića iz Čorbe - Kontrast, a rokeri su izašli na binu oko 21 čas, i izazvali burne ovacije od mase.

U planu je bilo da za svaku godinu rada odsviraju po jednu pesmu, mada su ipak odsvirali koju manje, ali publika im to, naravno, nije zamerila - malo ko je brojao dok su odlični rokeri pržili kao da nije prošlo 35 godina.

Set lista je obuhvatila i pesme koje retko izvode uživo, više od pola aktuelnog albuma "Uzbuna", pa bend nije stigao da se pozabavi slavnim numerama kao što su "Avionu, slomiću ti krila", "Amsterdam" i druge.

Spektakl je trajao skoro tri sata, uz prepoznatljive Borine fore kao što su pričanje viceva, prozivanje političara, šale, "skečevi", pa čak i jedno "upucavanje" nakon kog je frontmen u šali ostao da leži na bini kao mrtav.

Specijalni gosti bili su bivši članovi benda Nikola Čuturilo Čutura i Momčilo Bajagić Bajaga, kao i britanski producent Džon Mekoj koji je ranije sarađivao sa Čorbom.

Hitove "Ja ću da pevam", "Ja ratujems sam", "Nemoj da ideš mojom ulicom", "Dva dinara, druže", "Ja sam se ložio na tebe", "Kako je lepo biti glup" publika je urlala iz sveg glasa, a veliko finale koncerta upriličeno je uz nezaboravnog, gromoglasnog "Anđela", pojačanog podrškom hora.

Pogledajte galeriju!

(MONDO, foto Tanjug/Zoran Žestić, video FoNet)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.