Izvor: BalkanRock.com, 18.Okt.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo pa muško: Punkreas i Bitange u Nišu

Bitange; foto: Vukašin Stanojević

Nikšićki punk bend Punkreas, sa 12 godina sviranja u Crnoj Gori i šire, sinoć je po prvi put nastupio u Nišu (u klubu Black Stage). Domaću podršku i, takoreći, domaći zadatak pružile su im Bitange.

Svoj nastup Bitange su otvorile istoimenom pesmom, koja je uspavanu publiku ispred naterala da uđe. Ljudi različitih godina, od tinejdžera do veterana, brzo su se smestili unutra. Bend je nizao pesme jednu za drugom, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << šutka u prvom redu nije prestajala zahvaljujući konstantnoj promeni tempa. Svirali su dosta pesama, obzirom na broj godina iza sebe, U tom svetlu se može reći da je za Punkreas ostavljen domaći zadatak. Smenjivale su se pesme “Deda“, “Skupština“, “Pacov” i druge a prema reakcijama publike, nastup su obeležile pesme “Glavonya” i “Najskuplja“.

Punkreas

Nakon njih, na scenu su izašli momci iz Punkreasa. Bend je u okviru priprema za dugo najavljivanu evropsku turneju, a nakon posete Kruševcu, svratio i do Niša. Da ponovimo, ovo im je prvi nastup u Nišu. Njihov album “Majmunska posla“, izdat prošle godine, ostavio je značajan utisak na publiku a svirku u Nišu otvorili su upravo pesmom “Mi smo kao ti” sa pomenutog albuma.

Pored ove, ređale su se i “Adios Amigos“, “Never Surrender“, “My story” i druge. Niška publika uživala je u promeni ritma u pesmama. Najveći utisak na pretežno nišku publiku ostavile su šaljive pesme “Pretty Lukić“, “Manijak” i alkoholičarska “BoemSKA“. Svoj, sat i nešto dug, nastup završili su pesmom “Sistem nas laže“.

Međutim, to nije bio kraj večeri. Taman kad je publika bila spremna da napusti prostorije Black Stagea, Punkreas je, u društvu Milutina Popovića (pevača benda Dok7) i Dimitrija Antića Dime iz Bitangi, održala kratak, ali veoma zanimljiv, jam session.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.