Preminuo slavni roker (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 06.Dec.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo slavni roker (FOTO, VIDEO)

Francuski pevač, kojem je Džimi Hendriks bio predgrupa, preminuo je u 75. godini

Najveća rok zvezda Francuske Džoni Holidej, prozvan "francuski Elvis", preminuo je u 75. godini zbog posledica raka pluća.

"Džoni Holidej nas je napustio. Pišem ove reči i ne verujem u njih. Ali ipak, istina je. Moj muškarac više nije sa nama. Napustio nas je noćas nakon što je proživeo ceo svoj život ispunjen hrabrošću i dostojanstvom", rekla je njegova žena Letisija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Neka toplina njegovog glasa uvek bude sa nama"

Pevač je tokom karijere duže od pola veka prodao više od 110 miliona albuma širom sveta, a iako nije bio preterano poznat van Francuske, mnoge svetske zvezde su se oprostile od njega, među kojima je i Selin Dion koja ga je nazvala "džinom šou biznisa" i "istinskom ikonom".

I'm very sad to hear the news that Johnny Hallyday passed away. He was a giant in show business...a true icon! My thoughts go out to his family, his loved ones, and to the millions of fans who adored him for many decades.He will be sadly missed, but never forgotten.- Céline xx…

— Celine Dion (@celinedion) December 6, 2017

I francuski predsednik Emanuel Makron se oprostio od slavnog muzičara...

Povezane vestiGlumac izgubio borbu s rakom pluća

"Nikada nećemo zaboraviti ime, lice, glas i iznad svega koncerte Džonija Holideja", napisao je on u zvaničnom saopštenju, dok je kasnije u tvitu na svom ličnom profilu napisao da "svi imamo nešto Džonijevo u sebi" kao referencu na njegov hit iz 1985. godine "Quelque chose de Tennessee" (Something of Tennessee).

Napustio nas još jedan legendarni muzičar

Džonijev zaštitni znak su bili upravo njegovi izvanredni nastupi, gde je u više od 50 turneja pevao pred 28 miliona ljudi, a posetioci su imali svaki put priliku da vide spektakl - vatra, dim, dolazak na binu u helikopteru... Toliko je bio popularan i poznat u Francuskoj da mu je jednom prilikom Džimi Hendriks svirao kao predgrupa!

Poslušajte neke njegove najveće hitove:



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.