Preminuo Šarl Aznavur

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Šarl Aznavur

Legendarni pevač, kojeg su nazivali francuskom verzijom Sinatre, umro je u 95. godini.

U Francuskoj je preminuo slavni pevač Šarl Aznavur (94), jedan od najpoznatijih pevača koje je ta zemlja iznedrila.

Rođen je kao Šanur Varinag Aznavurijan u jermenskoj porodici u Parizu, a tokom karijere prodao je više od sto miliona primeraka albuma u 80 zemalja.

U karijeri dugoj sedam decenija, snimio je više od 1.200 pesama na osam svetskih jezika. Za sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i druge, napisao ih je više od hiljadu.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Kritičari su ga nazivali "božanstvom" francuske muzike, i pevao je za predsednike, verske poglavare, pripadnike kraljevskih porodica, kao i na brojnim humanitarnim događajima. Osnovao je i humanitarnu organizaciju "Aznavur za Jermeniju".

Bio je dobitnik mnogih nagrada, među kojima su počasni Zlatni lav u Veneciji, počasni Cezar, brojno ordenje u Francuskoj, ali i Kanadi i Rusiji. Dobio je i zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.



Izvor: YouTube/JackMcHammer

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.