Preminuo Lemmy Kilmister

Izvor: SvetGitara.com, 29.Dec.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Lemmy Kilmister

Frontmen jednog od najvećih bedova današnjice, Lemmy Kilmister, 28. decembra izgubio je bitku za život.

Lemmy je preminuo u 70. godini, od teškog oblika karcinoma. Vest o njegovoj smrti prvi je javio radio i Tv voditelj Eddie Trunk, koji je bio njegov dugogodišnji prijatelj.

Lemmy-eva borba protiv ove bolesti trajala je svega godinu dana, ali je osim nje imao još ozbiljnijih zdravstvenih problema, među kojima je i hematom.

Zbog njegovog zdravstvenog stanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << Motorhead je otkazao mnoge koncerte, ali je Lemmy ipak odabrao da ostane koncertno aktivan sve do smrti.

Lemmy Kilmister rođen je 1945. godine u Engleskoj. Inspirisan koncertom Beatles-a, 20 godina je proveo svirajući u raznim bendovima.

Lemmy je bio basista, vokal, glavni tekstopisac i osnivač benda Motorhead. Do danas su objavili preko 20 studijskih albuma, a njihovo poslednje izanje, Bad magic, objavljeno je u avgustu 2015. godine.

Nastavak na SvetGitara.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.