Ponovo se okupljaju Stone Roses?

Izvor: NaDlanu.com, 18.Okt.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se okupljaju "Stone Roses"?

Jedna od najpopularnijih i najuticajnijih britanskih rok grupa s kraja osamdesetih i iz devedesetih godina, "Stone Roses", trebalo bi ponovo da počne sa radom

Prema nezvaničnim izveštajima, originalna postava benda, u kojoj su osim pevača Ijana Brauna još Džon Skvajer i bubnjar Reni, trebalo bi sledeće godine da održi povratnički koncert u matičnom Mančesteru.Iako je ova grupa izdala samo dva albuma, njihov spoj melodične gitarske muzike i plesnih ritmova obezbedio im je kultni status među ljubiteljima alternativnog rokenrola.Bend se raspao 1996. godine, a Ijan Braun je nastavio solo karijeru, tokom koje je u nekoliko navrata gostovao i u Srbiji.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stone Roses ponovo sviraju zajedno

Izvor: B92, 18.Okt.2011

Legendarni mančesterski bend The Stone Roses okupio se ponovo posle 15-godišnje pauze i najavio za 2012. dva koncerta u rodnom gradu, a potom i svetsku turneju...Bend koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina XX veka predvodio talas alternativne muzike poznat kao Madchester raspao se nedugo po...

Nastavak na B92...

Stoun roziz ponovo skupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2011, 00:19

Grupa Stoun Rouziz (Stone Roses), jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova mančesterske alternativne rok scene s kraja 80-ih i početka 90-ih godina, ponovo se okupila, radi na novom materijalu, i najavljuje svetsku turneju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.