Pomoć heroju malih festivala

Izvor: Politika, 22.Mar.2012, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć heroju malih festivala

Bluzeri i džezeri Srbije i sa prostora bivše SFRJ održaće humanitarni koncert kako bi se prikupila sredstva za pomoć bolesnom novinaru Milanu Ćurčiću

Bolest Milana Ćurčića ujedinila je dobar deo domaće muzičke javnosti u organizaciji koncerta kako bi se prikupila neophodna sredstva za njegovo izlečenje. Udruženim snagama koncertu su se priključili poznati bluzeri i džezeri Srbije, ali i sa prostora bivše Jugoslavije, koji će u nedelju, 25. marta, od 19 sati svirkama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Centru za kulturu „Božidarac” pružiti podršku Ćuretu a muzikom pomoći da se prikupe sredstva neophodna za njegovo lečenje.

Na koncertu će svirati: Branko Marusić Čutura, Milan Petrović kvartet, „Texas Flood”, „Moonshiners Bend”, „Di luna Blues Band”, „Raw Hide”, Pera Džo, „Les Gigantes”, „BandX”, „Rhytam&Blues Resistance” (Neven Mijač, Eduard Džimi Matečić i Robert Vnuk), „Santos Brotehrs Band”, Dragona, dr Dragoljub Crnčević Crnke, „Zona Be”.

Inicijator ovog humanitarnog koncerta je Vladan Stojanović („Les Gigantes”) kojem su se u organizaciji i realizaciji odmah pridružili Milan Petrović, Vlada Nikodijević Ribeli, Petar Janjatović, redakcija portala RockSvirke.com, Igor Brakus, Vlada Pejak, Srđan Stojanović i, naravno, NU „Božidar Adžija”.

– Ćure je heroj raznih malih festivala u Srbiji. Jedan od onih starinskih entuzijasta kojima nikada ništa nije bilo teško. Svi ga vole i ova akcija krenula je spontano, a vrlo je emotivna. Mnogo ljudi je saznalo za ovu akciju i već su počela da stižu sredstva i iz zemlje i iz inostranstva toliko potrebna za lečenje – kaže Petar Janjatović, najavljujući još koncerata zbog velikog odziva muzičara.

Koncerti bi trebalo da budu održani ne samo u Beogradu već i po drugim mestima u Srbiji.

S. Č.

-----------------------------------------------------------

S kamerom po festivalima

Milan Ćurčić Ćure više od 15 godina radi kao novinar, putujući po Srbiji s kamerom na ramenu i beležeći svaki zanimljiv bluz, rok i džez festival. Pojedine od njih prati od samih početaka. Muzički je selektor „Blues&Jazz” festivala u Bačkoj Palanci a na lokalnoj televiziji ima autorsku emisiju „Rokenrol – put slave”, kao i emisiju „33. obrtaj” na lokalnom radiju.

objavljeno: 23.03.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoc heroju malih festivala

Izvor: Radio Centar 987, 23.Mar.2012, 09:11

Bluzeri i dzezeri Srbije i sa prostora bivse SFRJ odrzace humanitarni koncert kako bi se prikupila sredstva za pomoc bolesnom novinaru Milanu curcicu.Bolest Milana curcica ujedinila je dobar deo domac..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.