Počinje „Egzit” festival

Izvor: Politika, 12.Jul.2012, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje „Egzit” festival

Novosadski muzički festival „Egzit” počinje večeras i trajaće do nedelje. „Baksuzno”, 13. izdanje festivala obeležiće svirke 400 izvođača iz zemlje i inostranstva na  22 bine duž Petrovaradinske tvrđave.

Program na Glavnoj bini otvara domaći bend „Kriške”, posle koga će svirati „Skindred”, „Gosip” i „Djuran djuran”. Na Dens areni publiku će zabavljati, između ostalih, Žak lu Kont, Avići i Filiks da Hausket, dok će na Fjužn bini svirati „Blok >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << aut”, Edo Majka…

Drugog dana festivala prava poslastica za publiku biće koncerti sastava „Djuk spirit”, „Hercules & Love Affair”, i naročito kultne engleske grupe „Nju order” na Glavnoj bini, a i na ostalim scenama publiku očekuje bogat program, koji će upotpuniti nastupi Kenija Larkina, Lućijana, „Lolobriđide”, „Toj dolsa”…

Udarno, subotnje veče na „Egzitu” biće u znaku koncerata „Suisajdl tendensisa”, britanskog repera Plena Bija, američke neosoul dive Erike Badu (Glavna bina), nastupa Mis Kitin i Ričija Hotina na Dens areni, odnosno „Električnog orgazma”, „Obojenog programa” ili Šona Kutija na Fjužnu.

Rokenrol će se oriti sa Glavne bine u nedelju, budući da posetioce očekuju svirke „Partibrejkersa”, „Volfmadera”, i sastava „Guns `n` Roses”, dok će na Dens areni „ploče vrteti” Loren Garnije, Maseo Pleks… Fjužn poslednje festivalske večeri nudi nastupe domaćih bendova „Zemlja gruva” i „Ajsbrn”, ali i inostranih muzičkih atrakcija, kakve su „Litl dregon”, „Buraka som sistema”, „Sitizens”…

Pored odličnih svirki i nastupa, posetioci „Egzita” će moći da se zabavljaju i u „nemoj diskoteci” (Silent disco), da se oprobaju na zip-lajnu, ili da se maskiraju, budući da je za petak 13. zakazan veliki maskenbal na tvrđavi. Biće obezbeđen čak i „Egzit” frizeraj, kao i masaža. Publiku na Dens areni očekuje nesvakidašnji 3D audio-vizuelni doživljaj, kiša raznobojnih konfeta i balona, akrobate, igrači i igračice, specijalni efekti…

Novitet jeste bina nazvana Peep Show, koja je, kako navode organizatori, najdekadentnija na festivalu i rezervisana za „voajere” i ljubitelje skrivenog, a i ovog, kao i prošlog leta, ponovo će postojati scena posvećena LGBT zajednici.

J. K.

-----------------------------------------------------------

Posetioci sa svih kontinenata

Organizatori očekuju da Petrovaradinskom tvrđavom u naredna četiri dana „protutnja” više od 150.000 ljudi iz 60 zemalja sveta. Najviše posetilaca očekuju iz Mađarske i Holandije, i naravno Velike Britanije, ali dolazi i publika iz Rusije, Grčke, Ukrajine, SAD i Kanade, Brazila, Argentine, Australije, Meksika, Ekvadora, Zimbabvea... U Novi Sad će se „sjatiti” i turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Libana, Kine, Japana i Singapura.

U kampu, lociranom na jednom delu Štranda, koji je otvoren prekjuče, boraviće 6.000 ljudi, a ukoliko se ukaže potreba organizatori će postaviti dodatni „Egzit vilidž” pored Spensa.

objavljeno: 12.07.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.