Paul Banks (Interpol) i RZA (Wu-Tang Clan) izdali prvi singl

Izvor: BalkanRock.com, 29.Maj.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paul Banks (Interpol) i RZA (Wu-Tang Clan) izdali prvi singl

Paul Banks, frontman rock benda Interpol i RZA, osnivač hip-hop sastava Wu-Tang Clan u nedavno osnovanoj kolaboraciji zvanoj Banks & Steelz izdali su debitantski singl.

Pjesmu pod imenom “Love + War” vokalnim dionicama upotpunio je i Ghostface Killah kolega iz Wu Tang Clan-a, a DJ Zane Lowe premijerno je pustio pjesmu u svojoj radio emisiji na frekvencijama Beats 1 radio postaje.

Proces suradnje ovog dueta je poslijednje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << tri godine bio u zatišju, a začetak je 2013. godine isplivao na površinu kada je RZA za Rolling Stone rekao da rade zajedno.

“Moj menadžer me upitao s kim želim raditi na albumu na što sam odgovorio da je Paul baš taj tip koji ima energiju za to i da smatram da bi bilo odlično kad bi složili zajednički sendvič. Inače se družimo i igramo šah” objasnio je RZA te je nadodao “Kad smo ušli u studio i krenuli stvarati pjesme one su zvučale potpuno drugačije naspram onoga što bih ja sam pisao, ali ipak veoma jedinstveno i specifično.”

Duet Banks & Steelz za sada imaju dogovorene nastupe na FYF festivalu u Los Angelesu u kolovozu, Life is Beautiful u Las Vegasu u rujnu i na Austin City Limits festivalu u listopadu. Pjesmu za koju je snimljen i video spot možete poslušati ispod članka.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.