Izvor: Muzika.co, 05.Mar.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO VLADA DIVLJAN

Danas je u Beču nakon duže i teške bolesti  preminuo velikan regionalne muzičke scene Vlada Divljan.
Poznati muzičar Vlada Divljan jutros je preminuo u bolnici u Beču nakon duge i teške bolesti u 58.-oj godini života.  Iako se pre nepunih mesec dana, kada mu se pogoršalo zdravstveno stanje, Vlada Divljan oglasio saopštenjem da se ne nalazi u životnoj opasnosti, nažalost desilo se najgore.
Vlada Divljan se proslavio kao član i autor većine kompozicija benda VIS >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << Idoli, a u ranoj mladosti svirao je u grupama Merlin i Zvuk Ulice. Od 1985. godine krenuo je sa solo karijerom, a 1996. godine osniva Old Stars Band sa nekoliko poznatih regionalnih muzičara. Od 1991. godine živeo je i radio u Australiji, da bi se nakon kraćeg boravka u Beogradu, preselio 1999. u Beč.
Datum i mesto sahrane Vlade Divljana biće naknadno objavljeni.

Nastavak na Muzika.co...






Povezane vesti

Odlazak idola

Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41

Beograd - Legendarni muzičar i nekadašnji frontmen grupe Idoli Vlada Divljan preminuo je juče u Beču nakon duge i teške bolesti. Vest o smrti čuvenog idola, dobrog dečaka rokenrola i večnog optimiste i šarmera, koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, odjeknula je u svim zemljama bivše...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.