Izvor: Muzika.co, 23.Dec.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO JOE COCKER

Nakon kraće i teške bolesti juče je u svom domu u Koloradu preminuo slavni muzičar Joe Cocker.
Joe Cocker je preminuo u svojoj 70.-oj godini nakon kraće borbe sa rakom pluća.
Joe Cocker je rođen 1944. godine u Šefildu u Engleskoj. Muzičku karijeru započeo već sa 15 godina u svom rodnom gradu nastupajući u bendu The Avengers pod umetničkim imenom Vens Arnold. Prvi veliki hit bila mu je obrada pesme “With a Little Help from My Friends” iz 1969. gde je gitaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << svirao Jimmy Page, a koju su u originalu izvodili The Beatles . Iste 1969. godine je nastupio na festivalu Woodstock što mu je donelo planetarnu popularnost.
Tokom više od 40 godina profesionalne muzičke karijere objavio je preko 20 albuma, poslednji “Fire it Up” iz 2012. godine, a publika će ga pamtiti po hitovima “Unchain My Heart”, “With A Little Help From my Friends”, “You Are So Beautiful”, “Noubliez Jamais” , “You Can Leave Your Hat On” .
Engleska Kraljica ga je nagradila 2007. godine  ordenom OBE za doprinos muzici, a 1983. godine je dobio nagradu “Gremi” za pesmu “Up Where We Belong” koju je otpevao u duetu sa Dženifer Varns.

Nastavak na Muzika.co...






Povezane vesti

Kolege se opraštaju od Džoa Kokera

Izvor: Press, 23.Dec.2014

Svet je juče ostao bez čuvenog muzičara Džoa Kokera koji je u svom domu u Koloradu izgubio borbu sa rakom pluća, a njegove kolege i prijatelji oprostili su se od njega dirljivim porukama. . "Bio je divan lik sa severa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.