Izvor: BalkanRock.com, 18.Jun.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opposite Way pobednici osmog Medijana Balkanrock festivala

Proglašenje pobednika, foto: Ivan Dinić

Prema glasovima publike, mladi niški bend Opposite Way pobednik je osmog po redu Medijana Balkanrock festivala koji je sinoć održan na amfiteatru na niškom Keju.

Opština Medijana i Udruženje građana Balkanrock, osmu godinu za redom organizovali su Medijana Balkanrock festival na kome se takmiče mladi autorski bendovi. Za razliku od prethodnih godina, pored snimanja tri pesme u profesionalnom studiju, snimanja video-spota >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i vaučera za kupovinu muzičke opreme, pobednik je dobio i jedinstveni trofej, gitaru od šrafova i matica ali i mogućnost da predstavlja Niš na najstarijoj rok manifestaciji, Zaječarskoj gitarijadi, koja se ove godine održava od 29. juna do 01. jula.

Program je otpočeo promocijom prošlogodišnjih pobednika benda Hazel koji su potpisivali diskove dok je u pozadini na velikom led ekranu išao njihov video-spot za pesmu “Izgubljena generacija”. Nakon toga, Hazel se penje na binu i predstavili su nekoliko svojih pesama. Kao prošlogodišnji pobednici Medijana Balkanrock festa, i Hazel će, pored ovogodišnjeg pobednika, učestvovati na Zaječarskoj gitarijadi kao drugi predstavnik Niša.

Phosgene, foto: Marjan Stojković

Glavni deo svakog Medijana Balkanrock festivala predstavlja takmičenje mladih bendova. Svake godine po pet mladih bendova odmerava snage na bini ispred amfiteatra na nišavskom Keju i bori se za prestižne nagrade koje, iz godine u godinu postaju sve bolje i bolje. Prvi su se publici predstavili Phosgene. Najmlađem bendu na takmičenju ovo je, ujedno, bio i prvi javni nastup, te je na samom početku bila prisutna blaga trema. No, aplauz ih je obodrio da tokom narednih par pesama pokažu da njihovo vreme tek dolazi.

Dosta iskusniji od svojih prethodnika, Voodoo je imao jaču podršku neposredno ispred bine. U nekoliko pesama sabili su zanimljiv koktel energije na tragu ranog grungea. Pre takmičenja, momci su imali zapažen nastup u lokalnom klubu Black Stage sa Tool tribute bendom Alatka.

Neželjeno dejstvo, foto: Marjan Stojković

Destabilizatori su, za razliku od prethodnih takmičara, nastupili pred više publike. Njihov muzički izraz bio je potpuno drugačiji od prethodna dva benda, ali ipak audio-vizuelno zanimljiv. Tehnički dobro potkovan bend koji muzički zaista ima šta da pruži na bini na Keju zaista je dao najbolje od sebe.

Vrisak publike, već na početku nastupa sastava Opposite Way, nagovestio je da su miljenici publike. Bend sa najdužim stažom, dobro je poznat niškoj publici i po klupskim i po nastupima na otvorenom, ali i po atmosferi koju znaju da prirede na svojim nastupima koji su, od samog početka rada benda, itekako posećeni.

Kao poslednji u takmičarskom delu, publici se predstavio bend Neželjeno dejstvo. Ovaj petočlani sastav postoji već dve godine i iza sebe ima nekoliko nastupa. Rokenrol u svoj svojoj esenciji, savremeni naslednik zlatnog doba rock’n’rolla, ukratko, klasika sa harizmom.

Dok su volonteri delili glasačke listiće a metež i komešanje ispred dve kutije, gde su se listići ubacivali, trajao, na bini su nastupali prošlogodišnji pobednici Zaječarske gitarijade, bend Hadži prodane duše.

Deca loših muzičara, foto: Marjan Stojković

Tokom prebrojavanja glasova, pubiku je zabavljao fank rok sastav Deca Loših Muzičara. U prepoznatljivom ritmu momci su se svojski potrudili da prostor ispred bine pretvore u plesni podijum. Ređale su se pesme ovog razigranog benda koji je svoj nastup zaokružio biserima poput “Vlade Divac” i “Dobar Dan”.

Publika osmog po redu Medijana Balkanrock festivala odabrala je sastav Opposite Way za svoje predstavnike na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi. Drugo mesto pripalo je sastavu Neželjeno dejstvo a treći su bili Voodoo. Svi takmičarski bendovi dobili su vaučere za kupovinu muzičke opreme, dok će tri prvoplasirana benda takmičenja moći da snime po tri pesme u profesionalnom studiju a taj materijal biće, kao i svake godine, objavljen na kompilacijskom disku “Medijana Balkanrock festival 2017”. Pobednik festivala, dobio je još i snimanje video-spota, kao i jedinstveni trofej – unikatnu gitaru od šrafova i matica.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.