Odlazak pank legende (VIDEO)

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak pank legende (VIDEO)

Frontmen slavnog pank benda iznenada je preminuo u 64. godini.

Frontmen uticajnog pank benda The Buzzcocks, Pit Šeli, preminuo je u 64. godini.

Bend je oformljen u Mančesteru, tokom ranih dana pank "eksplozije", prenosi "Varajeti". Dok je publika obožavala pesme "Orgasm addict", "Ever fallen in love" i "What do i get", tekstovi i agresivna muzika naterali su pojedine radio stanice da odbijaju da ih puštaju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: YouTube/SecredRecordsLimited

Šeli je od sredine sedamdesetih bio glavni vokal, tekstopisac i pokretačka snaga benda.

Napustio je bend 1981. i objavio solo singl "Homosapien", koji je izazvao lavinu reakcija zbog aluzija na homoseksualne odnose.

Kasnije se vratio bendu, i nastavili su da "prže" narednih decenija, čak su ove godine najavili turneju sa datumima do sredine 2019. godine.

Šeli je preminuo u Estoniji, od posledica srčanog udara. Bend je saopštio da je njegova muzika uticala na čitave generacije, i da je bio jedan od najplodonosnijih stvaralaca engleske muzičke scene.

It's with great sadness that we confirm the death of Pete Shelley, one of the UK's most influential and prolific songwriters and co-founder of the seminal original punk band Buzzcocks.

— Buzzcocks (@Buzzcocks) December 6, 2018

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.