Izvor: BalkanRock.com, 06.Maj.2016, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikki Louder i Spleen G nova su pojačanja INmusic festivala

Nikki Louder

Kaotični noise rock trio Nikki Louder na jedanaesti INmusic festival stiže iz susjedne Slovenije, a pridružuju im se i pobjednici natječaja “Zasviraj sa Žujom” – Spleen G.

Bend Nikki Louder oformljen je 2007. godine, a do sada iz sebe imaju četiri albuma i dva EP-a, više od 150 odsviranih koncerata diljem Slovenije i susjednih zemalja te nekoliko turneja po Srednjoj Europi i Velikoj Britaniji. Ovog ljeta na impresivan popis nastupa dodat će i nastup >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << na najpoznatijem hrvatskom open-airu.

Od debitantskog izdanja “Alain, I’m Sorry“ do najnovijeg, četvrtog albuma “Trout“, Nikki Louder uvlače slušatelje u kaotičnu glazbenu igru koju hvale i glazbeni stručnjaci i publika. Konstantno razvijaju svoj glazbeni izričaj paralelno zadržavajući svoj karakterističan i prepoznatljiv potpis čime su se istaknuli kao jedan od najpoznatijih noise rock bendova u regiji. Gitarist i pjevač Blaž Sever, basist Peter Cerar te bubnjar Luka Cerar i u studiju i na pozornici daju sve od sebe. Uz energično bubnjanje i žestoke riffove, ritam pjesama povremeno uspore u melodioznim prijelazima, ali samo kako bi uzeli predah prije novog vala grmljavine koja izlazi iz zvučnika. Osim glazbeno, posebnost održavaju i nadrealnim tekstovima pjesama, a povremenim pjevačkim hardcore deranjem začine pjesme, kako sami kažu – “baš kako treba”. Kaotična kombinacija hardcore math i noise elemenata povezana je u cjelinu i ipak ima savršenog glazbenog smisla te pruža vrhunsko iskustvo, što je često tvrd orah za većinu bendova koji kombiniraju toliko različitosti odjednom.

U Vintage Industrial Baru održalo se live finale natječaja ”Zasviraj sa Žujom” gdje su četiri finalista; Phaneron, Spleen G., Media Stres i Billie Joan, pokazali glazbene i izvođačke sposobnosti te se borili na nastup na glavnoj pozornici jedanaestog izdanja INmusic festivala. Prisutni novinari i glazbeni stručnjaci – i ove godine u ulozi žirija – za pobjednika su odabrali Spleen G.

Spleen G

Spleen G je funk/jazz/rap vokalno-instrumentalna atrakcija. Mladi i kreativni glazbenici zajedno sviraju tek nešto više od godinu dana. Prvi album uskoro će ugledati svjetlo dana, a već imaju spreman materijal i za novi album. Publika je sjajno reagirala na proglašenje pobjednika, a niti članovi benda nisu mogli sakriti oduševljenje: “Sve je bilo super i opušteno. Drago nam je što smo pobijedili. Volimo live nastupe zbog odlične interakcije s publikom. Velika je stvar pridružiti se lineupu INmusic festivala”, te dodaju svoj moto: “Kad si tvrd, život je mekan”.

INmusic #11 uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, Kawasaki 3p, The Bambi Molesters, Gustafi te još mnoga imena svjetske i regionalne glazbene scene.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu. Festivalske trodnevne ulaznice dostupne su putem službenog webshopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 349 kuna (+ transakcijski troškovi), cijena dnevne ulaznice iznosi 300 kuna (+ transakcijski troškovi) dok je cijena za sedmodnevni festivalski kamp 250 kuna (+ transakcijski troškovi). Kamperske ulaznice, kao i jednodnevne ulaznice za festival, dostupne su isključivo putem webshopa. U tijeku je i posebna akcija OTP banke: ukoliko se pri plaćanju naloga za festivalske ulaznice u poslovnicama OTP banke diljem Hrvatske ugovori MasterCard® contactless prepaid kartica OTP banke (bez članarine i upisnine) OTP banka poklanja 50 kuna pologa. Ponuda je ograničena te traje do 31. svibnja ili do isteka zaliha.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.