Nemesis i Mephisto’s Requiem u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 13.Nov.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemesis i Mephisto’s Requiem u Zagrebu

Beogradski melodic death metal band Nemesis po prvi put će nastupiti u Zagrebu, u petak, 17. novembra, u klubu Hard Place, zajedno sa lokalnim bendom Mephisto’s Requiem.

Nemesis čine Sanja Drča – vokal, Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević na gitarama, Anja Tvrtković na bas gitari i Selena Simić za bubnjevima. U ovom sastavu one već dve godine aktivno promovišu svoj autorski rad koji je inspirisan bendovima Arch Enemy, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Death, In Flames, Kreator. Pored brojnih nastupa u Srbiji, imale su zapažene nastupe u Ljubljani na festivalu Dan Rock Žena i na ovogodišnjem Demofestu u Banja Luci ispred 5000 ljudi. Njihov nastup karakterišu melodični rifovi, snažna ritam sekcija kao i sirova energija koju ova petorka poseduje. Trenutno su u fazi snimanja i objavljivanja novih singlova i spotova, a nadaju se da će album prvenac biti objavljen naredne godine. Vođene sjajnim iskustvom koje su imale u Banjaluci rešile su da nastave promociju svog rada po regionu. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. veka, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Mephisto’s Requiem je tročlani bend iz Zagreba koji je aktivan od 2008. godine. Uz mnoge izmene u postavi, danas ga čine Zlatko Sinković – Zlajo na bubnjevima, Ivana Hanžek – Anča na gitari i Tomislav Džodan – Mephisto kao basist i vokal benda. Stil koji bend neguje je dijagnostic metal, to je metal koji ne poznaje žanrovska niti bilo kakva ograničenja, a oni kao njegovi poklonici smatraju da se muzika radi prstima, ustima, srcem i hrabrošću.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.