Izvor: BalkanRock.com, 06.Avg.2023, 12:01

Na današnji dan – 6. avgust / kolovoz

1965 – Objavljen ne „Help!“, peti studijski album engleskog rok benda The Beatles, korišćen upravo i kao saundtrek njihovog istoimenog filma. Naime, sedam od ukupno četrnaest pesama sa albuma, uključujući i singlove „Help!“ i „Ticket to Ride“, našle su se u ovom filmu, dok je „Yesterday“ postala najobrađivanija pesma ikada napisana. 1970 – Održan je „Festival for […] The post Na današnji dan – 6. avgust / kolovoz first appeared on Balkanrock.com.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Na današnji dan – 7. august / kolovoz

Izvor: BalkanRock.com, 07.Avg.2023, 11:59

1957– Bend The Quarrymen (koji će uskoro prerasti u The Beatles) održao je nezaboravan nastup u Cavern Clubu u Liverpoolu. Iako je klub bio poznat kao jazz klub, dopušteno je bilo i izvođenje skiffle glazbe. Međutim, te večeri je John Lennon uvrstio rock’n’roll pjesme poput „Hound Dog“...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.