Izvor: BalkanRock.com, 03.Mar.2024, 21:59

Na današnji dan – 3. mart / ožujak

1965 – Gitarista Eric Clapton svirao je svoj posljednji nastup sa The Yardbirds. Odlazeći da se pridruži Bluesbreakersima Johna Mayalla, preporučio je bendu da angažuje budućeg gitaristu Led Zeppelina Jimmyja Pagea, koji je odbio i predložio Jeffa Becka, koji je odsvirao svoj prvi nastup sa bendom dva dana nakon Claptonovog odlaska. 1972 – Elton John […] The post Na današnji dan – 3. mart / ožujak first appeared on Balkanrock.com.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Na današnji dan – 4. mart/ožujak

Izvor: BalkanRock.com, 04.Mar.2024, 17:28

1948 – Rođen je Chris Squire, britanski muzičar, najpoznatiji kao osnivač i basista progresivnog rok benda Yes. Njegov vokalni stil, karakteristično sviranje i doprinos u komponovanju pesama činili su ga jednim od ključnih članova Yes-a, a njegov uticaj u progresivnom rok žanru ogleda se u...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.