„Motorhed” i Tom Odel na Petrovaradinu

Izvor: Politika, 09.Jul.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Motorhed” i Tom Odel na Petrovaradinu

Nešto staro i nešto novo ili hard-rok i indi pop, tako se u najkraćem opisuje večerašnji program na Glavnoj bini „Egzita”

Nešto staro i nešto novo ili hard-rok i indi pop – tako bi u najkraćem mogao da se opiše večerašnji program na Glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave. Jer, posetiocima drugog dana „Egzita” predstaviće se legendarni rokenrol „teškaši” – „Motorhed”, i sve popularniji britanski kantautor Tom Odel.

„Motorhed”, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od najznačajnijih hard-rok bendova svih vremena, koji je nedavno proslavio četiri decenije postojanja, izaći će pred publiku oko 22 sata. Legendarni britanski bend je 1975. godine osnovao basista, vođa grupe i glavni muzički autor sastava, Lemi Kilmister, jedna od najživopisnijih, ali i najuticajnijih ličnosti u istoriji popularne kulture. Suma sumarum, proteklih 40 godina karijere benda čine 22 studijska albuma, deset lajv izdanja, 12 kompilacija i pet i-pi izdanja, koji su prodati u više od 15 miliona primeraka. Ali, članovi „Motorheda”, posle svih tih silnih godina, nemaju nameru da stanu, s obzirom na to da je za kraj narednog meseca predviđen izlazak novog albuma – „Bad Magic”. Čuveni sastav, inače, ima mnogo poštovalaca na prostorima bivše Jugoslavije, još od šezdesetih godina 20. veka, kada je Kilmistera, kao jednog od prvih rokera koji su ovde svirali, dočekao niko drugi do Josip Broz Tito.

Rokenrol „teškaše” – grupu „Motorhed”, predvodi Lemi Kilmister

Foto Rojters

Kao i svaki koncert, i večerašnji nastup u Novom Sadu Lemi će otvoriti kultnom rečenicom: „Mi smo ‘Motorhed’. Mi sviramo rokenrol”, a Petrovaradinom će se oriti dobro poznati hitovi: „Ace of Spades”, „Rock Out”, „Overkill”…

Pola sata pre ponoći publiku očekuje nešto drugačije muzičko viđenje, ono koje nudi Tom Odel. Mladi kantautor iz Čičestera, koga je svojevremeno starija i slavnija koleginica Lili Alen uporedila sa Dejvidom Bouvijem, koji je u dosadašnjoj karijeri svirao na festivalima „Glastonberi”, „Koačela”, „Pinkpop”, predstaviće posetiocima Glavne bine „Egzita” svoj debi album „Long Way Down” iz 2013. godine. Upravo hit singlom sa tog izdanja – „Another Love” – osvojio je ne samo publiku već i kritiku i ovenčan je Brit nagradom – „Critic Choice”, ali i priznanjem „Ajvor Novelo” za najveća autorska dostignuća.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.