Izvor: BalkanRock.com, 18.Jan.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milkilo, Žen i Šumski u zagrebačkom Attacku

Žen

Zagrebački će klub Attack u srijedu 20. siječnja obilježiti klupski program Žir Žar Žur, u sklopu kojeg će nastupiti francuski duo Milkilo te dva benda sa zagrebačkom adresom, Žen i Šumski.

Milkilo je francuski noise dvojac koji svoj zvuk stvara jedino bubnjevima i bas gitarom. U svoj žanr koji je miks svega i svačega nerijetko uklope dub, hardcore ili sludge. Debitantski album “Ostéologie des pères” izdali >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << su 2014. godine. Stvaraju energične koncerte zahvaljujući svojim žanrovskim ekspedicijama.

Žen je audio-vizualni četveročlani bend koji stvara posebno psy indie rock iskustvo svojim miješanjem kompleksnih aranžmana s bogatim vizualnim efektima. Kombiniraju gitaru, bas, bubnjeve i synth, povezuju granice audio-vizualnih umjetnosti te se poigravaju s rodnim stereotipima. Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izašao je 2013. godine. Njihov novi album “Jantar”, koji je do sada predstavljen singlovima “Kraj početak” i “Igra protona, elektrona i neutrona”, donosi specifičan te kompleksan zvuk, koji se žanrovski kreće u smjeru post-rocka i syntha.

Šumski su svojevrsni veterani zagrebačke underground scene, osnovani 1991. godine. Kao i prije spomenute izvođače, tako je i njih teško žanrovski odrediti. Kretali su se od minimalističkog eksperimentalnog zvuka s glazbom animiranih filmova i dadaističkim kolažima, do zrelijeg zvuka bliskom popu i new waveu i tako dalje. Njihov najnoviji album zove se “Ronioci”.

Ulaz na koncerte je slobodan i funkcionira na donacije. Prikupljen novac namijenjen je bendovima i održavanju programa.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.