Melvins objavili nov album

Izvor: BalkanRock.com, 07.Jun.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melvins objavili nov album

Sludge-metal velikani Melvins su 3. juna objavili nov album “Basses Loaded” putem izdavačke kuće Ipecac Recordings sa kojom uspešno sarađuju od 1999. godine. Ovo je njihovo drugo izdanje u 2016. godini, dok je prvo album “Three Men and a Baby” koji je snimljen još 1999. godine u saradnji sa Mikeom Kunkom iz benda godheadSilo.

Ono što je zanimljivo u vezi albuma “Basses Loaded” jeste da su na njemu svirali svi bas gitaristi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << su prošli kroz bend u protekloj deceniji, tako da možemo čuti deonice šest različitih basista, od Jeffa Pinkusa, nekadašnjeg člana Butthole Surfersa koji je do skoro bio u regularnoj postavi Melvinsa, do Krista Novoselića koji je osim bas gitare svirao i harmoniku na pesmi “Maybe I Am Amused“.

Na albumu se takođe nalaze i tri obrade: obrade pesme “I Want To Tell You” Georgea Harrisona, nezvanične himne severnoameričkog bejzbola “Take Me Out to the Ball Game“, kao i hita iz 70ih, “Shaving Cream” Bennyja Bella.

Album je dostupan za besplatno preslušavanje preko bandcamp stranice benda, kao i za kupovinu preko iTunesa i Amazona.

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.