Izvor: BalkanRock.com, 24.Mar.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Massimo u Nišu: “Glazbena avantura” bez eha

foto: Biserka Jovanović

Sinoć je Massimo Savić, u okviru mini turneje po Srbiji, a nakon dve godine, ponovo zapevao rasprodatoj sali Doma vojske u Nišu.

Malo pre 21 čas, na bini se pojavio Massimo sa akustičnom gitarom i zapevao Bouvijevu pesmu “God only knows”, koju je završio stihom iz pesme “Jedina” Vlade Divljana. Objasnio je da je ovakav početak prisećanje na njegovog omiljenog idola nacije Dejvida Bouvija, kao i još >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << jednog idola, dragog prijatelja Vlade Divljana, koji su nas napustili.

Na sceni mu se pridružila ekipa sa kojom dugo i dobro sarađuje: gitara Dalibor Pipo Matošević, bas Robert Vrbančić, violina Bruno Urlić, bubanj Marko Matošević, udaraljke Bruno Urlić i najmlađi (i po godinama i po “stažu” u bendu) Zvjezdan Ružić.

Mastralni glas je zapevao “Sjaj u tami”, “Razlog”, “Ispod nekog drugog neba”… Podsetio je koliko je dug put do Niša, ali da ga on svake godine dozove i zahvalio se publici na tome. Uz zvuke pesme “Sretan put”, poželeo je sretan put svoj gospodi, gosođicama, damama, bakicama.

Podsetio nas je da je ova godina uzela još jednog velikog umetnika i njegovog dragog prijatelja Arsena Dedića. Bio je čovek kog su nazivali “putujuća enciklopedija” i, kako je rekao Massimo, “otišao je najveći među nama”. Nastavljeno je jednim od njegovih najlepših tekstova, pesmom “Da mogu”.

Romantična atmosfera je inspirisala i par iz publike, te smo prisustvovali prosidbi, koja je propraćena aplauzima i ovacijama.

Muzičari su krenuli sa blokom novih pesama “Jedan dan života”, “Kladim se na nas”, “Ne dam grehu na tebe”, “Iz jednog pogleda”, “Suze nam stale na put”. Čini se da publika nije bila spremna na horsko pevanje, koliko god se Massimo trudio da ih animira i inspirise. Da li su tome doprinele novije pesme ili je publika odlučila da štedi glasove (ali ne dlanove), tek, svako usmeravanje mikrofona ka publici se završilo jedva čujnim žamorom.

Niš je imao to zadovoljstvo da čuje i pesmu “Dodirni me slučajno”, koju inače ne sviraju, a napisao je jedan od najtraženijih autora i producenata Amil Lojo. Nastavilo se sa “Indija”, “Odjednom ti”, “Zar više nema nas”, a Massimo je osvrnuo na atmosferu u sali gde nije bilo “ludila i euforije, već predivna atmosfera klubskog koncerta u domu JNA”.

Sa emotivnom “Krug u žitu” završio je koncert, ali je publika svojim aplauzima vratila muzičare na binu. “Stranac u noći” i “Zamisli život” su, konačno, inspirisali ljude da puste glasove i zaigraju, ali to je već bio kraj večeri.

Nadamo se da će sledećeg puta publika biti “na visini zadatka”, jer ovi vrhunski muzičari to svakako zaslužuju.

Sledeći nastup u Srbiji je već 26. marta u Novom Sadu.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.