Izvor: BalkanRock.com, 25.Nov.2017, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Massimo i publika horski u Nišu

foto: Marija Veljković

Massimo Savić, je sinoć otpočeo svoju turneju po Srbiji, koncertom u Nišu, u sali Doma vojske.

Postaje već tradicija da Massimo rasprodaje koncerte u Nišu, tako da prepuna sala nije iznenadila ni ovaj put. Veče je započelo publici dobro poznatom pesmom “Bilo gdje”, a Massimo se prisetio da je u istoj sali svirao i sa prvim bendom i nazvao Dom vojske “povjesnim prostorom”, za koji pretpostavlja da bi izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << svoju draža kada bi se renovirao.

foto: Marija Veljković

Pozvao je publiku da mu se pridruži u pevanju i nastavio sa hitovima. “Daj mi razlog”, “Sjaj u tami”, i onda Štulićeva “Gracija”, koju smo imali prilike da čujemo nakon par godina pauze. Nakon “Sretan ti put” “Tišine”, Massimo nas je podsetio na velikog Arsena Dedića, ili, kako ga je nazvao “hodajuću enciklopediju svega” i otpevao njemu najdražu pesmu “Da mogu”.

Ispričao nam je kako voli raditi sa autorima iz kompletne bivše Jugoslavije, a posebno sa Sarajlijama, jer u tim pesmama uvek oseti malo islama, a njemu je ta skala jako draga. Uz horsko pevanje publike nizale su se pesme: “Ne dam grijehu na tebe”, “Iz jednog pogleda”, “Indija”, “Suze nam stale na put”. Zatim se vratio “ravno u vremensku kapsulu” pesmom “Samo za tvoje oči”, a oficijalni deo koncerta je završio pričom o Nenu Belanu, koji mu se javio sa tekstom pesme 20 godina nakon što su razgovarali o saradnji i pesmom “Zar više nema nas”.

Publika, naravno, nije želela tako lako završiti ovo divno veče, pa se dobro uigrana ekipa vratila na bis i otpevala još dve pesme, “Dodirni me slučajno”“Krug u žitu”. Aplauzi nije prestajao dok se još jednom nisu oprostili sa nišlijama, ali ovaj put samo naklonom.

Još jedan jako uspešan koncert nakon koga, verujem, niko nije izašao ravnodušan. Ne sumnjamo da će i ostatak turneje biti podjednako uspešan. Koncert u Čačku, dva u Kragujevcu i jedan u Beogradu su već rasprodati, ali je zakazan još jedan u Beogradu za 23. decembar.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.