Marko Nastić otvara novu sezonu u KC Gradu

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Nastić otvara novu sezonu u KC Gradu

Kulturni centar Grad otvara novu sezonu 1.septembra, koncertom veterana i začetnika srpske elektronske muzičke scene.

Specijalno za ovu priliku okupili muziku će puštati Marko Nastić, Gordan Paunović, Vlada Janjić, Boža Podunavc, Dejan Miličević i Brka.

Ulaz je slobodan, a žurka počinje u 22 sata.

Iste večeri održaće se susret sa austrijskim piscem mlađe generacije Josefom Kleindienstom, umetnikom koji će boravi u Beogradu u okviru umetničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rezidencije.

Tokom tri nedelje boravka u Beogradu austrijski pisac će raditi na seriji minijatura, u formi novinske kolumne ili bloga, koje će ilustrovati njegove utiske iz Beograda na neformalan, lični način.

Ove će minijature biti objavljivane svakodnevno na veb stranici KC Grad i povremeno u dnevnim beogradskim novinama.

Već od 6. Septembra ovaj kulturni centar predstaviće projekat "VAL" diplomiranog kostimografa Fakulteta primenjenih umetnosti Zorane Stojanović .

U okviru projekta biće izložena mini kolekcija od 10 unikatnih odevnih modela, inspirisana kućnom modom i modom dvadesetih godina prošlog veka.

Kolekciju čine odevni komadi od trikotaže i ručno pravljeni uz modne ilustracije koje prate formu izrađenih modela.

Za 13. septembar planirana je izložba radova četiri različita mlada beogradska umetnika, okupljenih u zanimljivu celinu "Vikend kolektiv" koji postoji na dizajn sceni već "neko vreme".

Osnovna ideja ova četiri umetnika je da zaobiđu stereotipe, u odnosu sa ljudima i u umetnosti, percipiranju okolnosti i okruženja.

Izložba će biti otvorena do 19.septembra.

U muzičkom delu programa za septembar najavljeni su i koncerti beogradskih bendova "Kill Me Laser" I "Kriške".

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.