Machine Head u Beogradu – Iznad svih očekivanja

Izvor: SvetGitara.com, 22.Sep.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Machine Head u Beogradu – Iznad svih očekivanja

2015. godina definitivno će ostati upamćena kao godina hevi metal zvuka. Ove godine organizatori ne prestaju da nas iznenađuju koncertima koji se nižu jedan za drugim, bilo je toliko toga da polako već gubim račnunicu, ali ne mari, koncerata nikad dosta.

Beograd je tako ove godine bio stanica i legendarnim Machihe Head koji turnejom promovišu svoj aktuelni materijal sa albuma “Bloodstone & Diamonds”.

Već pri samom dolasku ispred Doma omladine, bilo mi je jasno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << će koncert biti spektakl, jer onoliki broj ljudi iskreno niti sam očekivao, niti sam skoro video na ovom mestu na nekom metal koncertu.

Amerikana je bila puna, stvarno prelepa slika koja bi trebala češće da se viđa po koncertima.

Nastup je počeo sa malim zakašnjenjem, ali s obzirom na to da predgrupa nije bilo, ne može se ništa prigovoriti.

Krenulo je eksplozivno, i već sa prvim rifovima numere „Imperium“ pod sale počeo je da vibrira od skakanja i šutki, uzbuđenje u publici bilo je zaista neverovatno.

Usledela je „Beautiful Mourning“, zatim „Now We Die“, „Bite the Bullet“, „Locust“, doslovno rečeno sam krem Machine Head opusa, mada bi verniji fanovi sigurno na listu dodali još nekih svojih favorita.

Drugi put sam uživo gledao ovaj bend i ovog puta sam dobio mnogo mnogo više nego 2012. godine na kocertu benda Metallica, verovatno zbog toga što su, koliko god bili sjajan i veliki bend, ipak bili sporedni u celoj priči.

Jasno je da se radi o ekipi vrhunskih muzičara koji se na metal sceni kale decenijama, svirački bez greške, zvuk na veoma visokom nivou, ništa manje od očekivanog, scenski nastup sjajan, konstantna interakcija sa publikom, sva očekivanja ispunjena, što se mene lično tiče, čak i premašena.

U nastavku je bilo svega, i agresivnijih numera kao što je „This Is The End“, „Slanderous“ i „Aesthetics of Hate“ koje su moji lični favoriti jer vuku sa sobom dosta energije Flynn-ovog i Demmel-ovog kultnog Bay Area thrash sastava Vio-lence, pa do stvari koje se više baziraju na groove-u, „All Falls Down“ i „The Blood, the Sweat, the Tears“.

Na listi se našla i nešto laganija numera „Darkness Within“ koja je usledela nakon pauze koju je bend iskoristio da se zahvali publici i ispriča priču koja bend toliko vezuje za Beograd.

Naime, istog dana kada je veliki prijatelj benda, Dimebag Darell ubijen, oni su bili na nastupu u Beogradu u Hali sportova, i kako je Flynn istakao, ta svirka je jedina stvar koja je taj dan učinila podnošljivim.

Do kraja ovog zaista dugog seta, publika je mogla da čuje i numere „Bulldozer“, „Killers & Kings“, „Davidian“, „Descend the Shades of Night“, „Now I Lay Thee Down“ „Game Over“, „Old“ i na samom kraju numeru „Halo“.

Dva i po sata intenzivne svirke, šutke, crowd surfing, puna velika sala zadovoljnih ljudi, puno pozitivne energije, a bogami, i alkohola, sve to je, po mom mišljenju, definicija jednog zaista uspešnog metal koncerta.

Nakon nastupa, članovi su bili raspoloženi za ćaskanje, fotografisanje sa fanovima i time dodali još jedan plus pokazavši da se radi o zaista prijatnim i običnim ljudima.

Do kraja kalendarske godine ostalo je još nešto više od 3 meseca u okviru kojih predstoji još dosta koncerata.

Iskreno se nadam da će atmosfera i posećenost na istima biti barem upola dobra kao sinoć, verujte, to je i više no dovoljno!

Nastavak na SvetGitara.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.