Lira Vega i Sana Garić u KC Gradu

Izvor: BalkanRock.com, 09.Nov.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lira Vega i Sana Garić u KC Gradu

Beogradski sastavi Lira Vega i Sana Garić nastupiće sutra 10. novembra u KC Gradu.

Ulaznice za ovo veče će moći da se nabave u KC Grad-u po ceni od 400 dinara. Na dan koncerta cena karata iznositi 600 dinara.

„Lira Vega” je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević). Treći studijski album „Duhovi” izdali su 2015. godine. Bend iza >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma “Duhovi”, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom. Ovo će im biti prvi nastup na bini KC Grad od spektakularne “neobične promocije” albuma “Duhovi” u januaru 2016.godine, kada je preko 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma. U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta,a u međuvremenu Lira Vega je izdala 3 nova video spota i održala niz koncerata po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji kao i na raznim festivalima u regionu (Love Fest, Mixer, Escape, Sajeta, FreeDom Art, itd.). Prošle godine Lira Vega je svirala i na protestnom koncertu na Dan oslobođenja Beograda, na Trgu Republike.

Nakon zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su EXIT (Fusion stage) festival, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moscow), Kvir_feminist_actziya (Vienna), Krüzer Medika (Zagreb), UHo, grlo, noise (Novi Sad), Sana Garić će sa bendom nastupiti u KC Grad-u u petak 10. novembra. Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa dugo očekivanog debitantskog albuma “Svet za nas”, koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima. Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar – klavijature. Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije). Na albumu “Svet za nas” gostovali su brojni ljudi sa muzičke scene: Dejan Vučetić (Darkwood dub), Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Vladimir Đorđević (Lira Vega), Andrijana Belović, Uroš Petković (Shazalakazoo), a album je producirao Radan Đorđević – Rahmanee. Ceo album “Svet za nas” možete slušati na oficijalnom YouTube kanalu Sane Garić. Publika će upravo u KC Gradu mati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove grupe Xanax u novim elektro-synth aranžmanima.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Vulture Industries u klubu Fest

Izvor: BalkanRock.com, 10.Nov.2017, 09:20

Norveški avangardni metal sastav Vulture Industries nastupiće u klubu Fest u Zemunu u okviru promo turneje za novi album “Stranger Times.”..Vulture Industries za sebe kažu da su “mračnjaci i čudaci”, što fantastično oslikava specifičnost njihovog zvuka. Norvežani kombinuju black metal,...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.