Lars Ulrich imenovan za viteza u Danskoj

Izvor: BalkanRock.com, 17.Jun.2017, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lars Ulrich imenovan za viteza u Danskoj

Bubnjar benda Metallica, Lars Ulrich, proglašen je za viteza u svojoj rodnoj Danskoj. Muzičaru je dodeljen ‘Vitezov krst’ reda Danneborg, od strane Federika, princa Danske.

Biti dodeljen Vitezovim krstom je vid poštovanja i nagrade one nekolicine ljudi koji su odani modernoj Danskoj i koji su svojim zaslugama, bilo civilnim ili vojnim, doprineli određenoj sferi umetnost, nauke ili biznisa, ili, pak, nekom interesu same države Danske.

Ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << čast su, takođe, imali i avanturista i moreplovac Troels Kløvedal, filmski režiser Thomas Vinterberg, pevačica Anne Linnet i glumci Sofie Gråbøl i Ghita Nørby.

Iako na Larsovoj stranici Vikipedije sada piše pored imena tipično ‘Sir’, ovo zvanje je više karakteristično za britansko podneblje i njene vitezove, pa je to ‘Sir’, u suštini, bespotrebno.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.