Ky-Mani Marley na Demofestu

Izvor: BalkanRock.com, 24.Mar.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ky-Mani Marley na Demofestu

Ky-Mani Marley,reggae i hip hop muzičar sa Jamajke, sin legendarnog Boba Marleyja, nastupiće sa svojim bendom na Demofestu. Ky-Mani će na glavnoj, Basstion bini nastupiti u petak 21. jula, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje.

Kao reggae i hip hop muzičar, Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac Bob Marley. Tokom 1996. godine izdaje album “Like Father Like Son“, dok u 21. godini sarađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << sa hip hop muzičarem Pras iz grupe The Fugees i gostuje na obradi kultne pesme “Electric Avenue”, koju u originalu izvodi Eddy Grant. Ovo je napravilo preokret u njegovom životu i Ky-Mani odlučuje da ostane dosledan svom muzičkom poreklu. U svom daljem radu koristi reggae osnove, koje zatim obogaćuje primesama blues, rock i hip hop muzike. Zbog svih tih uticaja se ne izjašnjava samo kao reggae umetnik, a njegova muzika je sirova i snažna, te slušaoca uvodi u njegovu životnu priču. Život ulice, mir, ljubav i zajedništvo principi su na kojima Ky-Mani gradi svoj put.

Naredni album objavio je 2000. godine pod nazivom “The Journey“, nakon čega slede “Many More Roads” (2001) i “Milestone” (2004).. Nakon toga 2007. godine Ky-Mani objavljuje album “Radio“, te tokom 2008. godine putuje i nastupa zajedno sa Van Halenom na svim većim festivalima u Evropi i Južnoj Americi. Nastavlja sa filmskim i televizijskim pojavljivanjima, te objavljuje autobiografiju “Dear Dad” u februaru 2010. godine. Od 2015. godine objavljuje pod svojom etiketom Konfrontation Records, pod čijim okriljem je do sada izdao albume “Maestro” (2015) i “Conversations” (2016) sa Gentlemanom kojeg je publika Demofesta mogla čuti i vidjeti prije dvije godine.

Na konkurs Demofesta, koji je okončan pre nekoliko dana, ove godine je stigla je čak 471 prijava demo bendova sa područja cele ex-Yu. Najveći broj prijavljenih bendova je iz Srbije (208) i Hrvatske (128), kao i BiH (80), a nešto manje iz Slovenije (33), Makedonije (15) i Crne Gore (7). Ove godine će se 30 bendova koje odabere žiri takmičiti na glavnoj bini Basstion. Sa druge strane, ostalih 20 bendova, koji će svoje muzičko umijeće prikazati na Beton bini smeštenoj na letnjoj pozornici tvrđave Kastel, biraće isključivo muzički urednik te bine, čije će ime naknadno biti otkriveno. A sve ovo odvijaće se u periodu od 20. do 22. jula.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.