Kratki rezovi (februar 2018.)

Izvor: BalkanRock.com, 11.Mar.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (februar 2018.)

Kao što već znate, od ove godine rubriku Kratkih rezova preuzelo je uredništvo. Vatreno krštenje prošlo je odlično. Položili smo zakletvu i toga ćemo se držati. Jedno obećanje od prošloga puta nismo uspjeli ostvariti: novi vizual. Iznenadit ćemo vas vrlo skoro. Što se februara tiče, on je, kao najkraći mjesec, iznjedrio jako zanimljive singlove pa provjerite što smo izdvojili.

“Zadrži svoj dah” je pesma Nikole Vranjkovića koja se nalazi na njegovom aktuelnom >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << albumu “Veronautika”. Sakriiveni dragulj sa koncerta je dobio i svoje ekranizovano izdanje. Pesmu prati i zanimljiv spot gde je glavnu ulogu sjajno odigrao glumac-naturščik Miodrag Rašeta – Mikica, poznati novosadski skejter. O pesmi nemamo šta puno reći… “bez nade i straha nema pobeda”.



Beogradski sastav Bilbord postoji već nekoliko godina, ali su nam pažnju privukli tek sada, sa novom pesmom naziva “U pravcu svetlosti”. Dotična numera predstavlja savremeni ultimativni indi hit i, moramo priznati, pravo je osveženje na ovoj sumornoj sceni. Pesmu prati i stilski zanimljiv i psihodeličan spot sa akcentom na višestrukim ekspozicijama. Bend koji svakako zahteva više pažnje najavio je do kraja godine i novi, drugi po redu, album, tako da, ako idu u ovom “pravcu svetlosti”, čekamo ga sa nestrpljenjem.



Kako sam bend za sebe kaže, njihova prošlogodišnja najslušanija pesma, dobila je i svoju ekranizaciju. Sirovi alt rok devedesetih odzvonjava kroz “Zgužvanu pesmu” koja je prošlog meseca dobila i svoj minimalistički spot. Vredni i podmlađeni Crvi su, kako saznajemo, već završili novi album i nove pesme. Verujemo u ovaj bend i rado ga slušamo.



Kultni šabački pankeri Goblini su na radost fanova nakon pet godina studijske pauze izbacili novi singl, i tu nema nikakvih iznenađenja. “Jedan za sve” je klasična pank pesma kakvu smo navikli da čujemo tu negde na polovini ludog koncerta, uz pratnju šutke, naravno. Ovaj singl se opušteno mogao naći na bilo kom njihovom ranijem albumu, jer su energija i stil nepromenjeni. U svakom slučaju, drago nam je što su se vratili i to posle dugih sedam meseci čekanja.



Numera “Barbara” nastala je spontano dok su Rundek i “Ekipa” čekali da prestane kiša, i čini se da, ako spustite roletne, prigušite svetla i pustite “Barbaru”, kiša može opušteno doveka da pada. Kako je sam Rundek rekao, u ovoj pesmi su “uhvatili dragocene trenutke zajedničkog muziciranja”. Svakako da je posle decenija rada dragoceno i dalje se zaljubljivati u Rundeka. Savršena zimska balada, šta dalje objašnjavati.



Za obožavatelje žanra:

Danga – Urlik

Punčke – Valovi

Let 3 – Tišu

Six Pack – Ubice moga sna

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.