Kratki rezovi (februar 2016)

Izvor: BalkanRock.com, 11.Mar.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (februar 2016)

Dragi čitaoci, nadam se da vas ovaj tekst nalazi na suvom mestu.

Što se mene tiče ovo kucam okružen džakovima sa peskom pripremljenim za slučaj da se nadaleko čuveni zloćudni Humski potok izlije iz svog “metar sa metar korita”. Zvuči smešno, ali desilo se već jednom. Jebiga, ruski stručnjaci najavili potop. Ovi naši tvrde da ne mora da znači da će biti tako, al Srbin ko Srbin, veruje Rusu sve i polako kuca daske za Nojevu barku. Velja Ilić standardno krivi Boga i rešava >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << stvar. Ako ništa drugo, vanredna situacija može da pomrsi konce u predizbornoj kampanji koja je uveliko počela iako, kao, nije.

No politiku na stranu, sedma umetnost je mnogo vedrija tema. Plava nindža kornjača je konačno dobila Oskara za svoju ulogu Jovana Memedovića. Deadpool je ispao krajnje zabavna stvar, a konačno je i procureo stabilan valjani snimak novog Tarantina (pssst). Što se tiče muzike, februar je bio odličan mesec. Pokrenuli su se točkići zarđali zbog Novih godina, Božića i slava. Da sam mogo, metnuo bih sve pesme na veliko i sa opisom, al forma je forma pa sam morao malo da delim. Nezahvalna rabota rođaci…

Sassja – Jemen

Ne dajte da vas lice i glas maloletnice zavaraju. Mlada Tuzlanka seče svojim rimama na debi albumu “Taktički praktično” i svakim novim spotom zapušuje usta zlim jezicima koji na kvarno tvrde da joj drugi pišu rime. “Jemen” se na neki način nadovezuje na priču načetu u prošlom izdanju sa Edovom “No passaran”.

Siddharta feat. Urban – Strele v maju

Ovo je ono… zicer. Mada prevelika očekivanja mogu da budu izneverena kada se spoje ovakve veličine, to na sreću ovde nije slučaj. Tomi i Damir sede za stolom i natpevavaju se o apokalipsi, šta ćeš više. Šteta samo što prosipaše onoliko vino…

Paydo Komma – Rotten meat

Iako pesma nije baš friška, spot svakako jeste. Za njega je bio zadužen Boško Đorđević koji je sarađivao sa bendom i na spotu “Kad je gang pao s neba” i koji izigrava maratonca u novom spotu E-Playa, ali o tome više sledećeg meseca. Ako vam se iz nekog razloga i išlo u Bor, posle ovog spota verovatno neće. Ali ne dajte se obeshrabriti, tamo je uvek dobro zezanje.

Sopot – Zovi me

Mađioničari iz Banjaluke su konačno objavili spot za jednu od najzaraznijih pesama sa albuma “Sopotnik” iz 2013. Čak je i obrada te pesme imala spot pre originala. Spot je ispao ok, ali cura koja trči po šumi i sreće čudno maskirane likove podosta podseća na spot novosadskog Wolframa. A možda samo tripujem.

She Loves Pablo – Next of kin

Niko ne udara kao ekipa iz Zagreba. Što bi rekli kod nas u Knjaževac – muda do zam!

Damir Avdić – 51

Minimalistički spot u kome se bokserska vreća njiše iza mikrofona navela me je na pomisao da je Damir izuzetan lirički bokser. Ima odlične jake i direktne pančeve koje prati rifovima, a sa druge strane i one, na prvi pogled, nevidljive sitne udarce koje kada vidite na usporenom snimku shvatite da su upravo oni izbacili protivnika iz ravnoteže. Tako nekako deluje i “51”, nema podvikivanja, ali svaki stih udara gde treba.

Dajte im priliku i poslušajte:

Kandžija i Gole Žene – Nema labavo (Teretana session) (hip hop/rock-Osijek)

Northern Revival – Heavy deliver man (southern rock/sludge-Novi Sad)

Vizelj – Mamuze (alternative rock, Beograd)

M.O.R.T. – Plamen što kriješ (alternative rock, Sinj/Gljev/Turjaci)

Za obožavatelje žanra:

Limbo – You are here (metal, Niš)

Violent Chapter – Wolf without a pack (hardcore/metal, Beograd)

Blankfile – You’re not welcome (melodic hardcore/punk, Beograd)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.