Koncert grupe Vaja kon dios 3. maja u centru Sava

Izvor: S media, 29.Mar.2010, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert grupe Vaja kon dios 3. maja u centru "Sava"

Popularna belgijska grupa Vaja kon dios predvodjena pevačicom Deni Klajn, 3. maja održaće koncert u Sava centru, saopštili su organizatori.

Novi koncert grupe koja u svojoj popularnoj muzici kombinuje soul, džez, romske pesme i klasičnu šansonu, u svom vanfestivalskom serijalu organizuje direkcija Gitar Art festivala.

Prošle godine, grupa Vaja kon dios potpisali je ugovor za Soni mjuzik i objavili su novi album "Comme en est venu“. Novo izdanje je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << singl "Les Voiliers Sauvages De Nos Vies“ koji je, kao i ceo album, otpevan na francuskom jeziku.

Bend je do sada snimao albume na engleskom jeziku i stekli su planetarnu slavu, a najveći hitovi su im "What’s a Woman“, "Don’t Cry For Louie“, "Puerto Rico“, "Just a Friend of Mine“, "Nah Neh Nah“ i druge.

Grupa je nastala pre više od dve decenije, prvobitno kao trio koji uglavnom svira romske pesme medju kojima je i čuvena "Djelem Djelem“ i tada su mnogi sumnjali u njihov uspeh. Ipak, već prvi album i singl postižu vrlo visoke tiraže, dok od drugog albuma "Night Owls“ (1990) grupa dostiže neočekivano veliku medjunarodnu slavu i platinaste tiraže.

Objavljen posle tragičnog gubitka kontrabasiste Dirka Šufsa, njihov treći album "Time Flies“ protkan je melanholijom i nekim od njihovih najdirljivijih pesama. Bend nastavlja sa intenzivnim radom sve do 1996. godine kada, nakon preko deset miliona prodatih albuma, Klajn donosi odluku da se povuče sa javne scene.

Ona se kao autor vraća 1999. godine kroz rad sa grupom Purple Rose, ali grupa Vaja kon dios čeka sve do 2004. godine kada izlazi album "The Promise“ nakon kojeg se vraćaju na turneju.

Radost ljubitelja ove originalne grupe biva upotpunjena i kompilacijskim izdanjem najvećih hitova 2006. godine, u godini kada su oni dve uzaspotne noći nastupali u centru "Sava".

U isto vreme izlazi i reizdanje kultnog singla "What’s a Woman“ ovaj put otpevano u duetu sa legendarnim soul pevačem Aronom Nevilom.

Njihov novi album je objavljen u oktobru 2009. godine, a nedavno je prikazan i dokumentarni film "Belpop“, u kojem ova uticajna grupa govori o svim svojim uspesima i razvojnom putu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.