Izvor: BalkanRock.com, 13.Mar.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandžija i Gole žene Tvornici: ravno iz srca afro Slavonije

Kandžija i Gole žene; foto: Marko Plečko

Ugodno popunjen veliki pogon Tvornice kulture ugostio je osječkog repera Kandžiju i njegov prateći sastav Gole žene. Kandžija je jedan od najproduktivnijih repera na ovim prostorima i “štanca” albume svake godine. Izbaci hitove kao npr. “Jelena”, “Duge kandže” i “Bicikl” i bude aktualan, ali to nekako splasne i opet treba početi sve ispočetka. Nakon uspjeha zadnjeg albuma >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << “Nema labavo” dolazi u Tvornicu u izvrsnoj formi. Bend je usviran do maksimuma i, ruku na srce, posao je odrađen odlično.

Tamburaši slavonske krvi i General Woo

Prije Kandžije su nastupali Tamburaši slavonske  krvi. Baš kao što je Kandžija rekao, teško ćete negdje na svijetu vidjeti tamburaše kako sviraju rep stvari. Odsvirali su pola sata i u tih pola sata raspoložili publiku za glavnu zvijezdu događaja. Stvarno je zanimljivo kada možeš čuti beat iz pjesme “Still Dre” i nakon toga klasičnu izvedu “Šokačkog kola”. Čak je na stage došao i General Woo. Publika je reagirala ovacijama poslije svake pjesme i bila “nabrijana” za Kandžiju.

Nakon tamburaša na platnu se mogao vidjeti kratki uvodni filmić u kojem Kandžija i Toxara dolaze do Tvornice autom i dolaze na stage. Jučer je bila promocija albuma, tako da su pjesme s albuma “Nema labavo” bile više zastupljene. Krenuli su s hitovima i odsvirali “Mače”, “Nema labavo” i “Duge kandže”. Nakon par pjesama bi napravili pauzu i promijenili smjer svirke. Kada je došla na red “Trenerka i kožnjak” , na stage su došli Krankšvester. Prije “Crkve”, Kandžija se obukao u svećenika, baš kao u spotu. Opet bend radi pauzu, a na projekciji se pojavljuje Shomy i pjeva “Mi amore”.

Toxara

Koncert je tek došao na pola, a toliko se doga dogodilo. “Traktorom me dovezli, limuzinom odvezli”, “Vrati pare”, “Fiš” i  “Koktel od rakije” sviraju kao da su pank bend, a publika pjeva svaku riječ.  Najveći  trenutak koncerta je pjesma “Donji Miholjac”. Nema osobe koja nije pjevala refren, a Toxara je posebno bio sretan. Odlično je vidjeti kada ljudi znaju tekstove i kada nisu došli zbog hitova ,a po kvaliteti Kandžijinih pjesama, svaka može biti hit bez problema. Opet slijedi pauza i krešendo od koncerta dolazi do kraja. Na stage dolazi Kandžijin alter ego – Đuro. Đuro predstavlja sitnog kriminalca koji je poznat u svome kraju i koji vam može srediti posao. Još par pjesama i koncert dolazi kraju. Na bisu su svirali “Ivica Kostelić” i mash-up “Mali mržnja/Preuvjerljiva tambura/Duge kandže”. Svi gosti koncerta dolaze na stage i nastaje stvarno posebna atmosfera koja inače bude na ogromnim koncertima svjetskih bendova.

Jučer se u Tvornici kulture dogodila prava mala predstava s mnoštvom elemenata. Osječki reper Kandžija, uz pratnju Golih žena, priredio je odličan koncert. Toliko sadržaja ne bi se posramila niti jedna broadwayska predstava. Kandžija je napokon došao na svoje, a to je ispunjenje većih klubova i koncertnih dvorana. Na sceni je dosta dugo, ali nikako da ga publika primijeti na pravi način. Zadnji album ga je pogurao, a nakon ovoga može samo ići bolje i bolje.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Set lista

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.