Kal obeležava svetski dan Roma u Mikser House-u!

Izvor: SvetGitara.com, 31.Mar.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kal obeležava svetski dan Roma u Mikser House-u!

Grupa Kal obeležava svetski dan Roma u utorak 7. aprila u Mikser House-u.

Povodom svetskog dana Roma, koji se obeležava 8. aprila, grupa Kal će dan ranije, u utorak 7. aprila, održati koncert u beogradskom Mikseru. Događaj pod nazivom Romanologija (poslednji album grupe Kal je „Romanology“ iz 2013. godine) započeće oko 20:30h, izložbom pod nazivom „Da li znaš ko sam ja“ koja se bavi romskom kulturom i istorijom romskog naroda.

Muzički stil gurpe Kal najlakše >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << je opisati kao, kako kažu kritičari sa zapada – „Rock’n’Roma“. Iza sebe imaju tri albuma „Kal“ iz 2006. godine, 2009. izašao je „Radio Romanista“, a 2013. godine „Romanology. Nastali su u Beogradu, a nastupaju u sastavu: Dragan Ristić (girtara, vokal), Miloš Veličković (bubnjevi), Ivan Kuzev (bas), Dejan Jovanović (harmonika) i Milorad Jevremović (violina).

Otvaranje izložbe je u 20:30, a početak koncerta je najavljen za 21h, dok je ulaz na ceo događaj besplatan, ali samo uz pozivnice, koje možete podići u Mikser House-u (Karađorđeva 46), a svi zainteresovani ih mogu preuzeti (dve pozivnice po osobi) od 12 do 20h.

Nastavak na SvetGitara.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.