Kadavar, Death Alley i Mantar krajem mjeseca u Močvari

Izvor: BalkanRock.com, 17.Okt.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadavar, Death Alley i Mantar krajem mjeseca u Močvari

Teoretski, pa i praktično, vrlo je teško zamišljati i smišljati, a kamoli istraživati i na kraju nekako postići da se bar na trenutak možemo vratiti u prošlost. Međutim, postoje i oni kojima to na simboličan način ipak uspijeva. Stoga se neki od tih malobrojnih sretnika mogu pronaći i u glazbenom projektu koji postoji već osam godina, a dolaze nam iz Berlina pod imenom Kadavar.

Već po izlasku istoimenog debi albuma 2012. moglo se naslutiti da se radi o epskom djelu >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << vješto vođenom riffovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar nanovo očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

Na svojoj novoj europskoj turneji napokon dolaze i u Hrvatsku gdje će 30. listopada promovirati svoj novi album, “Rough Times“, u pravoj klupskoj atmosferi koju pruža Močvara.

Uz vlastiti topli vintage šarm prožet psihodelijom poput ranih Hawkwinda, bez oklijevanja možemo reći da je trio koji čini ovaj bend pronašao magičnu formulu – formulu koja garantira visoku prodaju ploča i zajedničke nastupe s bendovima kao što su Sleep, Saint Vitus, Pentagram i Electric Wizard; kao i nastupe na najvećim festivalima od kojih treba posebno izdvojiti Yellowstock, Fusion Festival i Stoned from the Underground. Na temelju napisanog možemo podvući crtu da se radi o jednima od najboljih scenskih izvođača.

Kao podrška Kadavaru na koncertu će nastupiti Death Alley i Mantar.

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je bend Death Alley koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock ‘n’ rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom, iskovan na temeljima Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću sa dodatkom Blue Oyster Culta na steroidima. Kombinira ingeniozne prštave gitarske dionice s intenzivnim silovitim bubnjanjem, gdje su i gitare i bubanj i gromoglasni bas kompletirani energično nabijenim vokalom.

Sludge mašina sa sjevera Njemačke po imenu Mantar razorno je divljaštvo gitare i bubnja s doom prizvukom – mračni, žilavi i bez picajzliranja. Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju tri albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla su preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

Ulaznice u pretprodaji po 80kn možete nabaviti online ili u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta ih po cijeni od 100kn možete kupiti na ulazu u Močvaru.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.