Izvor: Muzika.co, 21.Avg.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SU NAJBOGATIJI BAS GITARISTI NA SVETU

Pogledajte ko su  deset najbogatijih bas gitarista  na svetu i koliko su para do sada zaradili.
Bas gitaristi su  uglavnom važili za muzičare u bendu koji su u senci ostalih, ali to naravno nije istina, naročito ako imamo u vidu nimalo naivne zarade koje su ostvarili neki od njih. Poznati magazin The Richest objavio je nedavno ko su deset najbogatijih basista na svetu i kolike su sume novca koje su oni zaradili tokom svoje karijere.
Na prvom mestu nalazi se nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << basista The Beatles Sir James Paul McCartney sa neverovatnih 1,2 milijarde dolara zarade.
Drugo i treće mesto podelili su  sa zaradom od 300 miliona dolara izraelski basista  Chaim Witz , koji nastupa pod umetničkim imenom Gene Simmons u  bendu  KISS  i Gordon Matthew Thomas Sumner poznatiji kao Sting, koji je slavu stekao kao  frontmen benda The Police. Važno je napomenuti da većina od deset najbogatijih svetskih basista zaradu nisu ostvarili isključivo  u svom matičnom bendu, nego i tokom solo karijere ili prilikom saradnje sa drugim muzičarima. Pogledajte ceo spisak deset najbogatijih bas gitarista na svetu:
1. Paul McCartney (The Beatles)– 1.2 milijarde $
2. Gene Simmons (KISS) – 300 miliona $
2.  Sting (The Police) – 300 miliona $
4. Roger Waters (Pink Floyd) – 270 miliona $
5. Adam Clayton (U2) – 150 miliona $
6. Flea (RHCP) – 115 miliona $
7. John Paul Jones (Led Zeppelin) – 80 miliona $
8. Geezer Butler (Black Sabbath) – 65 miliona $
9. Tony Kanal (No Doubt) – 45 miliona $
10. Krist Novoselic (Nirvana) – 40 miliona $
[youtube]5FrI5lNvCnQ[/youtube]

Nastavak na Muzika.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.