Jonny Greenwood predstavio muziku iz filma Phantom Thread

Izvor: BalkanRock.com, 26.Jan.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jonny Greenwood predstavio muziku iz filma Phantom Thread

Jonny Greenwood, gitarista sastava Radiohead, predstavio je muziku za film “Phantom Thread” reditelja Paula Thomasa Andersona.

Ovo je četvrti film na kome Anderson i Greenwood sarađuju, prateći filmove “There Will Be Blood”, “The Master” i “Inherent Vice”.

Muzika za ovu istorijsku dramu je gitaristi već donela Golden Globe nominaciju.

“Pričali smo mnogo o muzici iz pedesetih, o tome šta je bilo popularno da se čuje kao i o stvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koje su bile snimane i pisane. Stvaralaštvo Nelsona Riddlea i Glenna Goulda su bile glavne polazne tačke. Hteo sam da napravim takvu džez muziku”, rekao je Greenwood u intervjuu za Variety.

Najavljivajući ovaj soundtrack Greenwood je objavio četvorominutnu kompoziciju “House of Woodcock”.

Album izdaje diskografska kuća Nonesuch, a CD će biti dostupan 9. februara dok vinil stiže 21. aprila.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.