Izložba “Beograd za Bowiea”

Izvor: BalkanRock.com, 06.Maj.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “Beograd za Bowiea”

“Belgrade to Bowie” je projekat posvećen nedavno preminuloj muzičkoj legendi Davidu Bowieu, čiji osnovni deo čini velika izložba fotografija Brajana Rašića, koji je više od dve decenije bio jedan od zvaničnih fotografa Davida Bowiea.

Više od 100 fotografija na kojima je Rašić zabeležio trenutke sa umetnikovih bojnih turneja, ali i iz privatnog života, biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke. Izložba će trajati gotovo tri meseca, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << imaće i bogat prateći program koga će činiti radovi domaćih umetnika kojima je Bowie bio inspiracija. Među njima su i Nino Maljević, Goran Vitanović, Svetlana Sakan i drugi. Kao deo pratećeg programa, svakodnevno će se prikazivati filmovi u kojima je Bowie glumio i biće organizovane brojne tribine i radionice.

Brajan Rašić je rođeni Beograđanin koji se proslavio u Londonu, gde i stanuje od 1979., kao muzički fotograf. Njegova saradnja sa Davidom Bowiem počela je početkom osamdesetih godina, a trajala je sve do muzičarevog poslednjeg nastupa 2006. godine.

Izložba i prateći program biće održani od 27.05. do 21.08.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.