Intervju: Redži / 2013

Izvor: SerbianUnderground.com, 28.Jan.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju: Redži / 2013

Intervju sa jednom od srpskih emsijica. Redži je predstavnik novog talasa beogradske andergraund scene.

Ćao Redži, reci nešto o sebi ljudima koji nisu čuli za tebe…
- Ćao, ja sam Marijana, mrzim ceo svet i repujem kad mi se ćefne.
Zašto baš Redži?
- To je nastalo od rage, pa mi Bvana tepao Redži i ostade Redži, jer postoji grafiter koji se potpisuje Rage, a i metal grupa Rage, pa mi je kao glupo…
Odakle si?
- Iz Nedođije.
Bb? Marčelo ti je komšija?
- Ne poznajem čoveka, znam da repuje i da je dobar liričar.
Karakteristična je tvoja boja kose, koliko je za ženskog emsija u Srbiji bitan fizički izgled? Koliko ulažeš u svoj imidž?
- To je jedina boja koja pristaje mom aristokratskom bledilu, u svakom drugom slučaju izgledam k’o vampir. Nije bitan, kod naših repera vlada hronična nejebica. Ti bi sami sebe natakli da mogu. Ne razmišljam o imidžu, previše sam kul.
Ko ti je omiljena koleginica i koliko uopšte vi žene međusobno sarađujete? Bilo je pokušaja da se formiraju neke organizacije.. znaš li da li to funkcioniše? Član si neke?
- Znam. Devojke hopa, bila sam u samom početku i onda sam napustila istu, takođe u samom početku. Funkcioniše na tome da jedna istripuje da je neko mudo i onda pokušava da se eksponira i skuplja sledbenike. Sekta. Previše estrogena dovodi do razdora.
Dalje?
- Šta dalje?
Pa frendice…
- Ja sam asocijalna.

Sad sam zaboravio gde smo stali.
- Kod pokušaja da me navučeš na tanak led.
Gde snimaš? Sa kim najviše sarađuješ?
- Snimam gde stignem. U studiju One (kod Srđana Vidakovića sa kojim najviše sarađujem u tom nekom instrumentalnom pogledu) i kod Korde iz Ušikane Družine. Sarađujem sa BLC-om, bendom Random i sama sa sobom.
Najčešća inspiracija?
- Trenutno osećanje.
Nastupala si u dosta gradova do sad? Gde si sve bila, i odakle nosiš najbolje utiske?
- Pa i nisam baš. Bila sam u Požegi, Pirotu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Nastupala sam u Beogradu više puta, na više različitih lokacija, ali najčeše u ‘demiji. Najbolje mi je bilo u Pirotu na Demo Ligi, vrhunsko iskustvo.
Matrica ili bend?
- Bend. Više volim muziku koja je „živa“. A i lepše plivam na instrumentalima koji su svirani. Volim zvuk rifa na gitari, volim živi bubanj, volim, baš volim da sve to zvuči moćno, a to sempl i kucanje ne mogu nikako da ti reprodukuju.
Planiraš li da zaokružiš svoj dosadašnji rad nekim izdanjem?
- Bilo je raznih ideja i planova, međutim, nikako da se aktiviram. Čekam da se ovi naši made in srbija crnci pokolju, pa da se gospodski ušetam sa nekim izdanjem.
Kako ti se čini ta današnja scena?
- Ne čini mi se. Smara to pitanje. Uostalom, po mom mišljenju nema scene. To podrazumeva, opet po mom mišljenju, neku komercijalizaciju koja ovde ne postoji. Ako bismo gledali iz mog ugla scena je ovde Juice. On je jedini pametno iskoristio ekspanziju repa i zaradio lovu i sveprisutan je, mada ni Vikler ne zaostaje, samo nije toliko medijski eksponiran.
Beogradski sindikat? Komšija Marčelo? Prti Bee Gee? Ajs Nigrutin? THC? Gru mrtvi?
- Sindikat, da, oni su prihvaćeni, ali zato nisu shvaćeni. Slušaju ih svi, ali malo ko zapravo konta neke stvari, a za to su i oni krivi, ne samo publika. Marčelo nije mejnstrim. Prti Bee Gee, oni su vrsta za sebe, oni postoje nezavisno od repa, Ajs je do jaja, ali realno i on je ko Prti institucija za sebe. Gru? brate…
Mislio sam da oni predstavljaju to što kažeš da ne postoji da bi bilo scene.
- Pa pazi, Prti i Ajs su mi institucije. Da je više takvih, imali bismo scenu. Neam pojma, meni je sve to dezorganizovano i na jednom žnj nivou.
Šta je onda potrebno da se to sredi i organizuje? Misliš da je moguće?
- Jeste, ako se organizuje sve to lepo. I naravno, kada bi se svest publike izmenila barem malo, a ne da na nastup dođu dva i po čoveka. A album kupi niko.
Šta slušaš od muzike? Repa?
- Punk, rock, metal, rege, funk, disco… pfff, uglavnom svašta… od Silvane do Nirvane
Sa kim bi volela da sarađuješ, a do sad nisi?
- Sa Blokovskim, Kentvejtom (mada nisam sigurna da bih se usudila), Deki Divorsom, mislim da je to to. Možda mi je neko promakao. Sa Iskazom.
Preporuči svoju pesmu?
- Ušikana Družina feat. Redži – Pijani rep trio, nije moja, ali mi je jedan od nadražih versova.
 
 
Poruka na kraju?
- Pijte ljudi, alkohol sidu leči, pogotovu rakija i Rubinov vinjak!

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.