I Bosna ima Končitu? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Jun.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Bosna ima Končitu? (VIDEO)

Upoznajte pevača grupe Halka i pogledajte spot!

Brada, tamna kosa, šminka, haljina... Zvuči poznato? Ovo nije pobednica Evrovizije iz Austrije Končita Vurst, već Božo Vrećo, pevač grupe Halka.

Mladi pevač ima fantastične glasovne mogućnosti i veoma neobičan stajling, pošto koncerte započinje odeven u odelo, a nastavlja u kaftan haljini, izvodeći "whirling" ples. A peva sevdalinke!

Halka je bend koji čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Sarajeva. Bend postoji već dve godine, a snimio je do sada dva albuma.

Božo je za "Vijesti" pre nekoliko meseci rekao da ženske pesme peva kao žena, a muške kao muškarac.

"Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pevam žensku pesmu. Želim da svaka žena oseti tu ženu u meni, a muškarci mušku kompnentu. Super je što ja funkcionišem kao takva osoba. Prevazilazim muško-ženske razlike, jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj mogu da se vrtim, koja je bajkovita. Nikada ne bih promenio pol, jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvek mi je govorila 'budi to što jesi i prati svoje srce', a ja to i radim", rekao je on.

Pogledajte novi spot Halke!



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.