Hrvatski mediji najavljuju koncert „Riblje čorbe”

Izvor: Politika, 16.Jul.2012, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski mediji najavljuju koncert „Riblje čorbe”

Bora Đorđević za „Politiku” kaže da bi svirao kod komšija samo ukoliko bi ga država Srbija u okviru kulturne saradnje poslala

„Nakon još jednog uspešnog nastupa u Sloveniji, na povratku u Beograd, rok grupa „Riblja čorba” i njen frontmen Bora Đorđević zaustavili su se u Čakovcu u jednom od malobrojnih rok klubova – „Podrum”. Iskoristili smo priliku da napravimo ekskluzivni razgovor sa Borom Đorđevićem za portal Mojzagreb.info i saznamo šta se promenilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od vremena kada je „Riblja čorba” 1998. godine zadnji put nastupila u Hrvatskoj, a Bora izjavio kako se to više nikada neće dogoditi. Ovim rečima počinje intervju koji zagrebački sajt ekskluzivno najavljuje pod naslovom „Bora Đorđević: Pripremam veliki koncert u Zagrebu”.

– Bili smo u moto-klubu „Jezerski duhovi”, koji je slavio desetogodišnjicu postojanja. Oni su slavili, a mi smo odsvirali jako dobar koncert i bilo je puno Hrvata. Iz svih delova Hrvatske – Zagreba, Rijeke, Pule, Splita… Dobio sam majicu od fan kluba „Čorba” iz Varaždina. Pri povratku za Beograd svratili smo u Čakovec. I sve vreme se pričalo o toj mogućnosti da gostujem u Hrvatskoj. Ja stojim pri tome da ne želim da sviram, ali malo sam se zamislio kada sam video ljubav tih ljudi. I, ako me pošalje država Srbija, ako se Toma Nikolić seti da ima najbolji bend, i pošalje kao neku vrstu kulturne saradnje, onda bih pristao – kaže u razgovoru za „Politiku” Bora Đorđević.

Naglašavajući da bi u Hrvatskoj nastupio samo kao predstavnik svoje zemlje, Đorđević kaže i da ne želi da tezgari po Hrvatskoj i da tamo ide „na mala vrata”.

– Samo u Zagreb, samo u „Arenu” – kategoričan je.

Na naše pitanje očekuje li da bi napunio zagrebačku „Arenu”, kaže da mu je isto pitanje postavila i jedna hrvatska novinarka.

– Očekujem da bih napunio dve „Arene”. A mogu i na Maksimir da odem! Ali, bolje jedan koncert za pamćenje – kaže beogradski roker.

S. Č.

objavljeno: 17.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.