Gramatik po prvi put u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 11.Nov.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gramatik po prvi put u Beogradu

Jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, naći će se po prvi put pred beogradskom publikom 23. novembra u Belexpocentru. Nastup Gramatika upotpuniće domaći sastav Gramophonedzie Live Experience.

Slovenački muzičar Denis Jašarević alias Gramatik trenutno se nalazi na dvomesečnoj evropskoj turneji „RE: COIL Tour LIVE“, u okviru koje promoviše svoj novi album – EP Re: Coil Part I. Na albumu se nalazi šest numera, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << uključujući i prethodno izdate singlove “Recovery” sa Erik Krasnom, “Voyager Twins” sa Galaktik Marvelom i “Aymo” sa Balkan Bumpom i Talib Kvelijem. I ovaj EP je u dosad prepoznatljivom karakteru: duboke bas linije, gitara – istovremeno istražuje i neke nove uticaje.

Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, Gramatik je izdao devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings, koja sarađuje sa umetnicima iz celog sveta. Publici u Srbiji prvi put se predstavio na prošlogodišnjem nastupu na EXIT Festivalu.

Devetočlani bend Gramophonedzie Live Experience okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije. Pored DJ-a i vokala, sastav čine i bubanj, gitara, saksofon, klavijature i perkusije. Kako bi stvorili jedinstveno muzičko iskustvo, oni prave fuziju elektronske i žive muzike. Pored nekih od svojih najpoznatijih pesama, kao što su “Why Don’t You”, “Bitches Know”, “No Sugar”, publika će imati priliku da čuje i pesme koje će se naći na novom albumu.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji Blendera, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže Gigstixa, po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP ložu.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Gramatik za "Blic" pred prvi dolazak u Srbiju: U Njujorku sam našaos voj zvuk

Izvor: Blic, 11.Nov.2017

Svetski poznati slovenački muzičar i producent Gramatik, prvi put će nastupiti uživo, u pratnji benda, u Beogradu. On dolazi 23. novembra a za "Blic" priča kako se probio u svetu elektonike, kako je pronašao svoj zvuk i šta je spremio za publiku u Srbiji...- Puštaću probrane melodije iz moje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.