Gile dobio nagradu Matija Ban

Izvor: S media, 27.Dec.2010, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gile dobio nagradu "Matija Ban"

Frontmen grupe "Električni orgazam" Srđan Gojković Gile ovogodišnji je dobitnik nagrade “Matija Ban“ beogradske opštine Čukarica.

U okviru tradicionalne manifestacije „Decembarski dani“ nagrada će biti svečano uručena u utorak 28. decembra u opštini Čukarica.

Nagrada se dodeljuje za postignute rezultate u razvoju i unapređenju kulture i umetnosti.

Prethodnih godina nagradu su dobili Svetislav Basara, Nada Knežević, Dragan Kolundžija, Milka Stojanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Živan Saramandić i drugi.

U godini u kojoj "Električni orgazam" slavi trideseti rođendan, fanove je iznenadio novim studijskim albumom "To što vidiš to i jeste". Respektabilna karijera prvoboraca beogradskog novog talasa krunisana je albumom koji sadrži mešavinu roka, soula i fanka, vanvremenske pesme sa nizom detalja, muzičke kreativnosti i lirske sofisticiranosti."To što vidiš to i jeste" integralna verzija albuma (Dallas Records, decembar 2010.) sadrži 10 pesama (60 minuta), a autorski su ga potpisali Srđan Gojković Gile, Ljubomir Đukić i Branislav Petrović Banana. Omot je dizajnirao Lazar Bodroza ("Metaklinika") i sadrži sve tekstove pesama (autor Gile) i fotografije Branislava Rašića. Producent albuma je Vojislav Aralica. Pesma "Mister Ministar" je drugi singl sa albuma i za nju će u januaru biti snimljen spot.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.