Francuska atrakcija Tribal Veda u Nišu

Izvor: BalkanRock.com, 25.Jul.2015, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska atrakcija Tribal Veda u Nišu

Multinacionalni sastav Tribal Veda sa bazom u Francuskoj doneće svoj world music zvuk 4. avgusta u Niš, na otvorenoj bini Dvorišta univerziteta, popularne Banovine.

Tribal Veda je devetočlani muzički bend iz Francuske a čine ga muzičari sa sve četiri strane sveta. Bend postoji od 2013. godine ali veoma brzo postiže zapažen uspeh. Nacionalni radio FIP im je uručio svetsko muzičko priznanje te ih lansirao među zvezde ovog žanra. Usledilo je snimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << pjesme “Mali“. Kroz vreme je u bendu dolazilo do mešanja sa drugim kulturama te se i njihova muzika širila.

Koncert realizuju Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji, ogranak u Nišu. “Tribal Veda su muškarci i žene. Bića. Dolaze sa svih krajeva svijeta. Njihovi glasovi ne znaju jezičke barijere, njihova muzika vodi kroz ritmove i poletne melodije i preko plesa ponovo udružuje telo i duh”, navode organizatori.

Ulaz na koncert je besplatan.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.