Finski Insomnium na proljeće u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 03.Nov.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finski Insomnium na proljeće u Zagrebu

U četvrtak, 29. ožujka 2018. godine, zagrebačka Močvara ugostit će finski bend Insomnium te švedski Tribulation.

Insomnium su već svojim prethodnim nastupom u Zagrebu, u ulozi predgrupe na Dark Tranquillity koncertu, stekli mnoštvo fanova. Stoga ne čudi da je najava njihovog prvog headlinerskog nastupa koji se trebao dogoditi u listopadu 2015. izazvala ogroman interes među domaćom metal publikom. Na žalost, zbog bolesti u obitelji čitava je turneja >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << bila otkazana, pa su i fanovi u Hrvatskoj morali čekati novu priliku. U međuvremenu Insomnium su povećali broj sjajnih albuma objavivši “Winter’s Gate“, konceptualno remek-djelo sastavljeno od jedne pjesme u trajanju od 40 minuta te time učvrstili svoju poziciju jednog od najvećih i najcjenjenijih melodičnih death metal bendova današnjice.

Sa sobom dovode i pravu poslasticu – fantastične Šveđane Tribulation. Nakon što su svoju karijeru započeli kao klasični old school death metal bend, ubrzo su pokazali da su mnogo više od toga. Tako su uvođenjem gothic i psychodelic rock utjecaja proširili svoj glazbeni izričaj pa ih kritičari uspoređuju sa šarolikim društvom, od At the Gates i Mercyful Fate do Hawkwind i Led Zeppelin. Ta kombinacija pokazala se dobitnom s obzirom da je album “The Children of the Night” naišao na sjajne reakcije i zauzeo najviša mjesta prilikom izbora najboljeg metal albuma 2015., a bendu donio mnogobrojne svjetske turneje s bendovima poput Paradise Lost, Deafhaven, Arch Enemy… Svoj novi album Tribulation su najavili za siječanj 2018.

Cijena ulaznice za ovaj događaj je 120 kn u pretprodaji, odnosno 140 kn na dan koncerta na blagajni kluba. Pretprodajna mjesta: Močvara, Dirty Old Shop, Rockmark.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.