Finalno gruvanje u Domu omladine

Izvor: SerbianUnderground.com, 10.Okt.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finalno gruvanje u Domu omladine




Dugo isčekivano prvo srpsko finale Red Bull MC Battle turnira, proteklo je iznad očekivanja. Odziv publike bio je neverovatan, sala beogradskog Doma omladine bila je krcata sa više od 1300 ljudi, nazalost par stotina ljubitelja hiphopa ostalo je ispred ulaza.
Šesnaest finalista bacilli su freestyle na najbolji mogući način, uz glasnu podršku publike, ali i po neko negodovanje.
Za vodjenje programa bili su zaduženi Galeb I Mack Dames, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << odličnim nastupom doprineli održavanju nivoa takmičenja.
Već u prvom krugu bilo je jasno da će biti kvalitetnog betla, gde je i bilo najviše pančeva i direktnih prozivki. Zanimljivi pančevi oduševljavali su publiku, kao I sudije u sastavu : Reksona, Timbe i Bane Sunshine.
Uz skreč DJ Raida, Zhozi Zho i Don Draki otvorili su finale i zagrejali atmosferu za preostale mečeve. Pobednik ovog duela bio je Zhozi Zho, pored njega u sledeći krug prošli su i: Kobra, Grasshoper, CoA, Smoke Mardeljano, VeB, Arafat i Royal.
Beogradsko finale podržala su i mnoga poznata lica domaće rep scene, kao što su Bvana, Carski Rez, Sale Tru, Sick Touch, THC, Cantwait, Bauk Squad i drugi.
U četvrtini finala MC-ijevi su trebali da bace 2 puta po 16 linija, sve je teklo kako je trebalo po sistemu ABBA. U trenutku kada je otpočela borba između Smoke Mardeljana i VeB-a, došlo je do incidenta u publici koji je vrlo brzo rešen, ali je sigurno uticao na koncentraciju MC-jeva. Pored svega ovaj betl pokazao se kao najneizvesniji u rundi, uz meč Grasshoper-a i Coe.
Posle opasnih borbi u polufinale prošli su Smoke Mardeljano, CoA, Zhozi Zho i Arafat time obezbedivši odlazak na regionalno finale u Sarajevu. Četiri MC-ja koji su izgubili u ovoj rundi ipak će imati priliku za odlazak na reginalno finale. Glasovima publike biće odlučeno ko od njih će se susresti sa najboljima iz BiH i Hrvatske.
U polufinalu došlo je do promene u pravilima, takmičari su imali za zadatak da razviju fristajl na zadate teme.
U prvom polufinalu teme su bile “TV i javne ličnosti” I “Bivša riba”, a dobili sui h Zhozi Zho I CoA. I ako mlađi, CoA se bolje snašao i zasluženo prošao u finale gde ga je čekao bolji iz duela Smoke Mardeljano – Arafat. Teme drugog polufinala bile su „Loše navike“ i „Pare“. Meč je bio tesan, pobedu je odneo Arafat.
U pauzi pred finalni meč, publika je imala priliku da čuje Timbeta i Kruksa koji su odrepovali pesmu „Živeli“ sa Timbetovog albuma „Praznik za uši“.
Očekivalo se više prozivki, mada kako su borbe prolazile bilo ih je sve manje, više je bila zastupljena sama veština fristajla. Razlog za to bila su brojna poznanstva medju MC-jevima, a samo finale pretvorilo se u fristajl festival, prepun duhovitim dosetkama izuzetnih poznavaoca ove veštine.
U finalu su Arafat i CoA svoje znanje pokazali u tri strofe od po jedan minut. Rezultatom 2-1, nakon neizvesne borbe, najbolji srpski MC postao je CoA. Dodeljene su vredne nagrade finalistima, Reebok oprema za drugoplasiranog, dok je pobednik dobio „home studio“ opremu za snimanje od „Player“ muzičke opreme.
Po završetku finala publiku je zabavljao DJ Raid, dok je uživo pesmu „Uzmi Lovu“ izvela i grupa V.I.P. (Reksona i Ikac).
Serbianunderground je ispratio ovaj turnir definitivno podržava slična dešavanja. Temelj za razvoj je postavljen, Red Bull MC Battle opravdao je očekivanja, predstavljeni su mladi ljudi, a svi sigurno već iščekuju sledeći dogodine.
Kakvo je vaše misljenje o turniru, da li ste zadovoljni pobednicima, obavestite nas u komentarima?
Iskoristićemo ovaj tekst kao prvu nezvaničnu najavu Serbianunderground Audio Battle turnira koji će uskoro biti organizovan na serbianunderground forumu!
Fotografije by Branko Stojanović
 
 
 
 

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.