Fabio Lione (Rhapsody, Angra) snima pesmu o Nišu sa Alogijom

Izvor: BalkanRock.com, 05.Okt.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabio Lione (Rhapsody, Angra) snima pesmu o Nišu sa Alogijom

Zanimljiva vest koja je kružila po raznim metal sajtovima ovih dana se ticala odlaska Fabia Lionea iz italijanskog power metal benda Rhapsody Of Fire. No, mnogo zanimljivija vest koja se još uvek nije proširila među metal populacijom jeste da Fabio trenutno snima pesmu o jednom srpskom gradu, Nišu, zajedno sa jednim od najvećih srpskih metal bendova, koji su često nastupali baš u Italiji, a u pitanju je smederevska Alogia.

Izjava gitariste Srđana Brankovića >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << vezana za pomenutu saradnju je sledeća:  ,,Već dugo postoji koncept i ideja vezana za novi album, koji bi možda bio posvećen starim balkanskim legendama i gradovima. Prva pesma koju ćemo objaviti je u neku ruku poklon Nišu od Alogije i Fabia. Dugo smo radili na ideji za pesmu, a u proteklom periodu je konačno započela i konkretna realizacija.”

Srđan dodaje i to da ova saradnja nije nastala iz marketinških razloga, već prvenstveno zbog toga što je Fabio fantastičan vokal, a ujedno i jedna od inspiracija za ovaj bend još od njegovog samog početka, što je dalo snažnu i simboličnu poentu ovoj ideji. Svakako da je jedan od razloga i taj što se Fabiu veoma dopala pesma. ,,Mislim da su poštovaoci starih radova Alogije svakako i Rhapsody fanovi, pa stoga mislim da je ovo dobar spoj.”

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.