Eric Burdon u novoj sezoni serije True Blood

Izvor: NC magazin, 10.Jul.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eric Burdon u novoj sezoni serije True Blood


U poslednje vreme u novim sezonama američkih serija, kao i u novim serijama, često se kao muzička podloga nađu stare ili nove verzije čuvenih svetskih hitova. Tako se i u najnovijoj sezoni čuvene serije "True Blood" pojavljuje pesma koju je proslavio Eric Burdon, “Don’t Let Me Be Misunderstood”. U ovoj verziji pored Burdona peva i Jenny Lewis.

Pored čuvene pesme “House of the Rising sun” koju je ovekovečio vokal Erica Burdona, ova muzička ikona obeležila je i mnoge druge pesme. Iako je pesmu “Don’t Let Me Be Misunderstood” prvi put otpevala Nina Simone, u izvođenju Erica Burdona i The Animals ova pesma je postala svetski hit početkom 1965. godine našavši se u samom vrhu svih top lista. Magazin Rolling Stone je upravo ovo izvođenje stavio na listu 500 najvećih pesama svih vremena. Inače, pesma je doživela veliki broj raznih izvođenja a među muzičarima koji su je otpevali su i Joe Cocker, The Moody Blues, Elvis Costello, Cyndi Lauper, No Mercy, John Legend, Gary Moore, The Killers i mnogi drugi.

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.