Energičan nastup legendarnih Disciplinara pred Nišlijama

Izvor: Studnel.com, 22.Maj.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energičan nastup legendarnih Disciplinara pred Nišlijama

Kao predgrupa bendu nastupio je niški sastav Igralom, koji je sa 20 minuta zakašnjenja izašao na scenu. Svojom svirkom su polako zagrevali atmosferu, počevši pesmom Obrati pažnju na mene, a zatim nastavili u sjajnom ritmu i drugim dobro poznatim pesmama. Scenu su nakon nekih 45 minuta prepustili dugo iščekivanom sastavu – Disciplin A Kitschme. Nastup Discipline, u prepoznatljivoj mešavini zvuka bas gitare, bubnjeva i usne harmonike je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << pun energije i pozitive.
Pesma kojom su započeli nastup, koji je trajao dva sata, je Biti imun, sa aktuelnog albuma Opet. Usledili su hitovi: Reci ruke u vis, i Zeleni zub. Zatim se legendarni pevač Koja obratio publici sa: Dobro veče, hvala što ste došli. Hitovi, poput Prestani da mrziš, Ovisnik o moći, Neukusu treba reći ne, Društvena mreža i drugi su nastavili da se ređaju. Različite generacije koje su činile publiku, od tinejdžera do onih starijih, bez ikakve sumnje su potvrdile kvalitet jedne od najboljih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije.

Foto: Lazar Savić
Sa svakom sledećom pesmom dvorište Banovine se sve više punilo, a atmosfera postajala sve bolja, da bi pesmom I've Got Those Teknicolor Eyes došlo do pucanja oklopa i onda su pankeri izašli pod svetla reflektora. Da su i sami oduševljeni nastalom atmosferom, Disciplinari potvrđuju pesmom This is how should be done.
Publika je sa oduševljenjem prihatila izvođenje pesama Zaboravili rokenrol i Samo disciplina. Atmosferu je podgrejala i pesma Betmen, Mandrak, Fantom. Za sve vreme trajanja koncerta publika je u zanosu skakala, pevala i igrala.

Foto: Lazar Savić
Sve do samog kraja atmosfera je bila sjajna. To je dovelo do toga da je Disciplina, na zahtev publike, izašla na bis. Čule su se pesme: Neko mora to da spreči, Ah, ah, kakva sreća i mnoge druge. Koncert za Nišlije završili su upravo pesmom Ah, ah, kakva sreća. I posle bisa je bilo dosta ljudi koji su stajali i uzvikivali da hoće još. Međutim, Koja se obratio publici rečima: Hvala prijatelji, vidimo se sledeći put. Posle odlaska benda sa bine, Koja je ostavio svoj bas na pojačalu i okinute bas žice da proizvode zvuk, što je publiku učinilo nestrpljivom i željnom još dobre muzike, ali je to ipak bio kraj koncerta.
Disciplin A Kitschme osnovana je 1981, a svoj prvi album Sviđa mi se da ti ne bude prijatno izdali su 1983. godine. Sastav grupe danas čine vokal i bas gitara Dušan Kojić – Koja, bubnjevi Rade Vulić, vokal Manja Đorđević i usna harmonika Igor Đeke.
FOTO: Lazar Savić

disciplina kicmebanovinakoncertdisciplin a kitschme

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.