Eksplozija sjajne muzike na Exit Explosive Stage-u!

Izvor: SvetGitara.com, 12.Apr.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija sjajne muzike na Exit Explosive Stage-u!

Metalci, vreme je da počnete da vrištite od uzbuđenja!

Omiljena bina na EXIT festivalu svih onih koji preferiraju tvrđi zvuk, Explosive, danas je objavio još pojačanja koja smo sigurni da će vas oboriti sa nogu!

Jedan od najobožavanijih metal bendova na svetu, kultni Paradise Lost potvrdili su svoj nastup na Exitu. Gothic ikone na Explosive bini će predstaviti 14. po redu album „The Plague Within“, kao i svojim starijim opusom podsetiti sve nas zašto su toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << veliki bend.

Istog dana, metalsku histeriju upotpuniće i Sear Bliss, poznati po svom tradicionalnom black zvuku upotpunjenim vrlo originalnim i znalačkim uplivima trube koja njihovoj muzici daje autentičnu i neuobičajenu notu.

Njima će se pridružiti i sastav Tibia koji donose jedinstveni melodični miks metal i hardcore zvuka, dok će isti dan nastupiti i nemački death metal sastav Deathronation, melodični švajcarski death metal sastav Xaon, legendarni kragujevački Dead Joker, koji se vraća na scenu nakon više od 15 godina, kao i kikindski groove metal sastav Downstroy i hrvatski Stim.

Kako se ove godine obeležava 40 godina postojanja punk-a, EXIT se potrudio da ovogodišnji lajnap obogati punkerskim imenima koja ne smete da propustite.

Punk ludilo na Explosive stageu ove godine predvode kontroverzni amrički punkeri Anti-Flag, praćeni sidnejskim kelt-pankerima The Rumjacks poznatim po miksu tradicionalne keltske muzike, ska i reggae ritmova, horskih refrena i žestkih punk gitara.

Pored njih, isti dan nastupiće i veterani novosadske scene, Mitesers, beogradski hardcore punk sastav Vox Populi, poznat po svojim angažovanim tekstovima i nezadrživoj energiji. Podršku iz Crne Gore pružiće punk rock sastav Punkreas.

Ni hardcore nije zapostavljen, naravno – vodeća evropska hardcore furija, švedski bend Raised Fist, predvodiće program druge večeri na Explosive bini, a publici Exita predstaviće svoj šesti album „From The North“ na kojem su radili gotovo pet godina!

Iz Holandije dolazi jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova, Born From Pain, dok će sarajevski Flatline predstaviti muzički stil kojeg zovu posttraumatski hardcore. Za totalno preuzimanje Explosive bine biće zaslužan sastav Dishumanity, beogradski ulični heroji Few Reasons Why, novosadski melodični hardcore-punk bend First Flame, kao i banjalučki Gloves Off i beogradski Violent Chapter.

Spremni da raznesu Explosive binu poslednje večeri festivala, tvorci čuvene metal scene iz Geteburga, švedski sastav At The Gates podeliće binu sa Toxic Holocaustom!

Najžešći provod osiguraće i rumunska koncertna atrakcija Negura Bunget, koji će kombinacijom drevnih instrumenata sa black metal zvukom uputpuniti monumentalan ambijent Explosive bine. Posebno zadovoljstvo da nastupe pred fanovima najžešće bine Exita, imeće jedan od najcenjenijih speed thrash metal sastava stare Jugoslavije, slovenački Bombarder.

Iz Slovenije stiže i heavy metal bend Estwind, dok će isto veče nastupiti i heavy italijanska simfonijska metal atrakcija Norhod! Na tvrđavu stiže naš čuveni death metal bend, Amon Din, kao i jedan od najperspektivnijih mladih bendova na domaćoj sceni, War Engine.

Još jednom podsećamo fanove i posetioce, da karte po povlašćenim cenama od 5990 RSD za Exit i 6990 RSD za celu Exit Avanturu (Exit+Sea Dance) mogu kupiti do petka, 15. aprila.

Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije. I ove godine ljubitelji EXIT Avanture imaju mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica po ovim cenama i da ih OTPlaćuju na rate sve do 30. juna!

Studenti i srednjoškolci uz priložen indeks ili đačku knjižicu mogu nabaviti po ceni od 5.499 odnosno 5.990din za celu Exit Avanturu, a karte su dostupne u prodavnicama Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, Mikser House u Beogradu i online preko www.gigstix.com.

Mi se radujemo već, da li ste vi spremni za eksploziju sjajnog zvuka na ovogodišnjem Exitu?

Nastavak na SvetGitara.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.