Džoli primila priznanje Počasna građanka Sarajeva

Izvor: Politika, 08.Jul.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoli primila priznanje Počasna građanka Sarajeva

SARAJEVO – Holivudska glumica i redateljka Anđelina Džoli primila je specijalno priznanje Počasna građanka Sarajeva.

Džolijevoj je priznanje dodeljeno 6. aprila 2012. na Dan Sarajeva, a sinoć joj je i zvanično uručeno kao „izuzetnoj umetnici i velikoj prijateljici Sarajeva”.

„Vreme koje sam provela u Bosni, kao i ljudi koje sam tu upoznala, zauvek su me promenili. Ne mogu vam reći koliko mi znači to što sam proglašena za počasnog građanina Sarajeva, grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tako priraslog mom srcu”, izjavila je Džoli prilikom primanja priznanja.

Ona je juče doputovala u Sarajevo sa troje dece, gde je otvorila Sarajevo talent kampus, pri Sarajevo film festivalu i održala predavanje mladim umetnicima iz regije.

Rekla je da je zahvalna jer ima priliku da vidi druge zemlje i kulture.

„Bila sam vrlo mlada kada sam postala uspešna, ali nisam bila potpuno zadovoljna, htela sam stoga posetiti različita mesta”, kazala je Džoli.

Govoreći o svom rediteljskom prvencu „U zemlji krvi i meda”, Ađenlina Džoli je istakla da je nakon tog „neverovatnog iskustva” mnogo naučila, te da se njen pogled na svet posle toga drastično promenio.

Prema njenim rečima, u regiji bivše Jugoslavije ima mnogo dobrih glumaca.

„Postoji nešto tako posebno u ovoj regiji i u ljudima. Oni su drugačiji i donose tako jedinstven doprinos svetu i umetnosti. To svetu treba”, rekla je Džolijeva.

Džoli će večeras prošetati crvenim tepihom na Sarajevo film festivalu, pred prikazivanje filma „Žena koja je obrisala suze”.

Beta

objavljeno: 08/07/2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Andželina Džoli počasna gradjanka Sarajeva

Izvor: NaDlanu.com, 08.Jul.2012

Holivudska glumica i rediteljka Andželina Džoli primila je specijalno priznanje Počasna gradjanka Sarajeva... Džolijevoj je priznanje dodeljeno 6. aprila 2012. na Dan Sarajeva, a u subotu uveče joj je i zvanično uručeno kao "izuzetnoj umetnici i velikoj prijateljici Sarajeva"."Vreme koje sam provela...

Nastavak na NaDlanu.com...

Anđelina Džoli počasna građanka Sarajeva

Izvor: SEEcult.org, 09.Jul.2012, 01:01

Holivudska glumica Anđelina Džoli (Angelina Jolie), koja je protekle godine izazvala kontroverzne reakcije filmom “U zemlji krvi i meda” o ljubavi Srbina i Muslimanke za vreme rata u BiH, postala je počasna građanka Sarajeva. To specijalno priznanje uručeno joj je na 18. Sarajevo Film Festivalu...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.